De ce Noel rămâne târgul meu preferat de design

Inspiration - DesignTherapy

Îmi plac târgurile și merg des la ele. Mai ales la cel de designer. Indiferent că vorbim despre design în zona de fashion, de bijuterii, design de accesorii sau produse home&deco, am văzut ca oferta designerilor români este de cele mai multe ori cu mult peste ofertele din magazine. Atât în ceea ce privește creativitatea, cât și diversitatea. Iar la Noel mereu le-am găsit pe amândouă.

Ce e drept, am o nostalgie legată de Noel. A fost primul târg de designer la care am mers noi 3 ca familie. Atunci soțul meu s-a îndrăgostit de o eșarfă semnată Cristian Zamfira, iar eu am fost uimită de cât de liniștit poate dormi D. în agitația evidentă. Ce nu mi-a plăcut atunci: nu puteam plăti mai nimic cu cardul. Iar noi aveam la noi fix taxa de intrare x 2 plus-minus 9 lei. Și îmi amintesc și acum de niște tarte delicioase la care doar m-am uitat. Din fericire, asta s-a schimbat, plătești cu cardul cam peste tot. Să revenim deci la lucrurile care fac din Noel preferatul meu.

Diversitate organizată

Așa cum spuneam, la Noel nu te poți plânge că ai căutat ceva și n-ai găsit. Haine, bijuterii, accesorii, piele, mătase, genți, pălării, agende, cosmetice, ilistrații, lumânări, produse gourmet… You name it! Una peste alta, deși ai crede că îți va fi greu să te strecori printre toate și să mai și înțelegi ceva, nu e cazul. Anul acesta Noel a fost la The Institute, pe Dacia. Până și eu am găsit loc de parcare destul de aproape. Spațiul este nou, mare, generos, suficient de bine compartimentat. Iar expozanții au fost împărțiți pe categorii astfel încât să nu te rătăcești printre ei. Mi-a plăcut ca fiecare etaj avea pălărierul lui. Și că, dacă la etaj aveai cafea (delicios Flat White-ul de la Vanfruct), la parter aveai parte de o gustare de la Simbio.

Expozanții

Dan Pierșinaruthe brain behind – mai organizează doua evenimente similare: Autor, târg de bijuterie contemporană, și Materia – târg de design din piele. Ambele în același stil. La fiecare dintre ele încerc să ajung pentru că de fiecare dată găsesc chestii foarte faine. Mereu surprinde cu oameni noi. Cu branduri noi. Cu abordări noi. Și-mi place și că îi promovează, că îi arată, că mereu vorbește de ei ajungând să construiască o comunitate.

Ce ador (și recomand) eu

Am câteva branduri mai vechi pe care le iubesc și, deși le știu și le pot găsi ușor, îmi place să le vizitez la târguri. Și în special la Noel. Printre ele: Lyria – genți și pantofi care spun povești (urmează un articol special, trebuie să vedeți ce face Armina).

Cup&Candle by Oana Botezatu – cu cele mai faine lumânări (am fost special să iau Vama Veche cu mine acasă – evident, nu m-am oprit la Vamă).

Florentina Giol care face niște haine absolut senzaționale, în care eu mă regăsesc perfect.

Efemere – cu cele mai fine eșarfe de mătase.

Dar există și branduri proaspăt descoperite, de care pare că m-am îndrăgostit deja: Livia Coloji, un ilustrator tare talentat, face și bijuterii din ceramică absolut superbe. Eu am plecat cu o pereche de cercei precum cei de mai jos, dar pe argintiu:

Cremeria – un brand de cosmetice românesc. Am luat o cremă antirid, însă recunosc că mi s-au părut senzaționale și produsele pentru bărbați. Ingrediente naturale, prețuri oneste și mai ales sunt tare cochete:

Dacă v-am convins, să știți că mâine este un Pop Up Noel la Qreator. Adică la Piața Victoriei. Zic că merită să mergeți. Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care le veți găsi acolo:

Fotografii: Noel

 

Share This Post!