HOW TO. Decor de nuntă ca-n poveşti

Inspiration - DesignTherapy

Articolul acesta este despre nunţi şi nu prea, vă avertizez de la început. Este despre eveniment în sine, dar mai alees despre ceea ce este în spatele lui. Şi, de altfel, care îl face atât de special. „Pe vremea mea…” ca să zic aşa, am decis că nu vrem nuntă la „salon” sau la restaurant, ci, profitând de primăvără, am decis să facem petrecerea pe zi, într-o grădină. Frumoasă, numai bună pentru mâna de rude şi prieteni chemaţi să să ne fie alături. Însă decizia ne-a costat scump: mult timp şi nervi. Dacă am face totul din nou astăzi aş avea câteva lucruri de schimbat, care sigur ne-ar fi făcut viaţa mai uşoară.

În primul rând, marea noastră provocare a fost să găsim mese şi scaune  potrivite pentru locaţie şi suficiente astfel încât să nu stea nimeni în picioare. Adică vreo 70 de persoane. Teoretic, aveam. Practic, toate erau diferite şi se crease un mozaic supărător, în contrast total cu tematica noastră pastelată, veselă şi în pragul dezastrului. Până la urmă am rezolvat  cu ceva ajutor din vecini. Dacă însă aş fi ştiut ce ştiu acum, aş fi reuşit să fac un aranjament cam ca acestea:

Pentru că am descoperit între timp şi furnizorul potrivit. Iată câteva scaune de la EVOhoreca, din plastic, deci uşor de manevrat, care arată impecabil. Perfecte pentru o nuntă sau alte petreceri în grădină sau la malul mării.

La fel de utile pentru o petrecere, mai ales o recepţie de nuntă, sunt mesele de cocktail. Cele mai multe au feţe de masă albe sau negre. Eu însă le-aş îmbrăca în roz pudrat de catifea şi le-aş ţine la loc de cinste. Mi se par o variantă perfectă pentru invitaţii moderni de azi care nu mai stau doar cu nasul în farfurie. Ah, şi da, la acelaşi furnizor am găsit şi huse într-o mulţime de variante şi culori. Nici măcar nu mi-ar fi trecut prin cap că aş putea găsi atât de uşor varianta de culoare şi modelul potrivite pentru orice ocazie şi tematică. Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, găseşti aici exemple care te vor convinge.

mobilier evenimente

În aceeaşi idee, tot pentru petrecerile în aer liber, mesele pliabile sunt de mare ajutor. Le găsim tot aici.

Desigur, dacă nu eşti organizator de evenimente, este mai greu să achiziţionezi toate aceste produse. Însă tare mi-ar fi plăcut ca, „pe vremea mea” să existe o firmă care să ofere aceste produse spre închiriere. Pentru că mulţi (sau multe) avem idei fixe şi prea puţine posibilităţi de a le pune în practică. Aşa că dacă îţi trece prin cap să deschizi un business care să implice organizarea de evenimente, găseşti tot ce trebuie aici.

PS: Odată ce am abandonat ideea perfecţiunii, petrecerea noastră a fost perfectă. De altfel, cred că aceasta este reţeta pentru orice eveniment reuşit.

Share This Post!