VIDEO: Idei rapide și de efect pentru masa de Paște

Inspiration - DesignTherapy

decorațiuni de Paște

Cum masa de Paște va fi diferită anul acesta de oricare alta, sunt de părere că ar trebui să folosim distanțarea socială pentru a ne concentra pe pregătirea mesei în familie. Familia restrânsă, dar cu care ai luat masa zi de zi, de trei ori pe zi, în ultima lună și mai bine. Așa că ar trebui să fie chiar specială. Acum câteva luni, când am filmat acest video, nu știam ce ne așteaptă, însă acum mă bucur și mai mult că am fost parte din proiectul PEPCO și că vă pot arăta cât de simplu este să pregătești o masă festivă cu câteva decorațiuni de Paște.

Table cards cu rame foto

În urmă cu o veșnicie mi se pare acum, pe vremea când nici nu-mi imaginam că vom sta acasă de Paște, am filmat alături de Diana Mihăilă și PEPCO un video (are 2 minute și e mai jos) despre aranjamente și decorațiuni pentru masa de Paște. De atunci numărul invitaților la masa cu pricina a scăzut la… 3. Dar nu e nimic, tot e motiv de sărbătoare, cum ziceam mai sus.

Așadar! Am folosit niște rame foto de la PEPCO pentru a pregăti cardurile pentru un table seating drăguț. Am avut norocul ca rama mea să fie de acest tip, dar puteți folosi orice ramă foto căreia îi scoateți geamul, îi puneți o sfoară sau o panglică și un cârlig decorativ.

Trebuie să aveți printre decorațiunile de Crăciun. Puteți pune pe cartonașe numele sau o urare, un mesaj pentru cei dragi. Eu le-am făcut împreună cu copilul meu, care s-a ocupat de tăiat, așa că sunt destul de strâmbe cartonașele, la desenat nu a avut răbdare, dar cu siguranță alți copii se vor bucura de o asemenea activitate împreună. 

decorațiuni de Paște
Carton sau hârtie obișnuite și carioci. Le poți face cât de simple sau de complicate vrei

Dacă nu aveți rame foto…

Puteți merge pe cartonașe simple plasate direct în farfurie. Eu am folosit pentru decorațiunile de Paște de mai jos flori. Puteți lua o crenguță verde sau, dacă vă comandați flori, ajută să aveți și niște crenguțe verzi sau galbene. Eucaliptul e perfect. În video (mai jos) vedeți ce am făcut eu, iar aici vă mai las câteva modele de inspirație. Iar dacă ai imprimantă acasă, aici găsești niște resurse printabile free pentru decorațiunile de Paște pentru masă.

Decorațiuni de Paște ce nu trebuie să lipsească

Eu nu-mi imaginez masă festivă fără flori. Serios. Poți să comanzi flori, poți să comanzi aranjamente florale gata făcute. Opțiuni sunt o mulțime și voi scrie separat despre ele. Pentru că nu ar trebui să ne lipsească florile din casă, mai ales acum că #StămAcasă.

În video vedeți ce am făcut eu. Am luat flori obișnuite – zambile, lalelele, miniroze, hortensie – dar și dintre cele exotice, cum este eucaliptul. Între timp au mai apărut freziile, irișii, profitați de culoarea lor spectaculoasă. Le puteți pune pur și simplu în căni, cum am făcut eu în video, sau dacă aveți sticluțe decorative, eu chiar am câteva, teoretic cu alt scop luate – unele sunt pentru limonadă – , dar acum vor fi perfecte. 

decorațiuni de Paște
Acestea sunt sticluțele mele decorative. Iar florile, dintre cele de pe balcon

Sigur aveți prin casă…

… șervete de masă, inele pentru ele, pahare frumoase, iepurași ceramici, câte și mai câte ce pot servi drept decorațiuni de Paște. Scoteți-le, vedeți ce se potrivește cu ce, combinați-le cu sticluțele de mai sus și aveți decorul perfect pentru masa de Paște. Așa cum veți vedea în video, anul acesta se poartă aglomerările de decorațiuni, care să fie piesa centrală a mesei.

La fel de mult se poartă – chiar dinainte să fim nevoiți să adoptăm acest trend – materialele naturale și decorul minimalist. Minimalist în sensul de eleganță simplă, sofisticată, piese de decor reinventate. Eu am un iepuraș, iar D. ne-a rugat să punem și niște mașinuțe pe masă. Le-am ales pe cele roșii, măcar sunt în temă. Mai puteți folosi ouă de prepeliță, ouă de ciocolată, crenguțe uscate… 

decorațiuni de Paște
Iepurașul este de la ultima vizită la PEPCO, luat teoretic pentru grădiniță

Organizare de Paște, dar mai ales după

Aici îți arăt ce am pregătit pentru PEPCO Talks cu Diana Mihăilă, primul blogger specializat în soluții de organizare, alături de care ar fi trebuit să fiu în luna aprilie la Marea Organizare. Din păcate, acest lucru nu s-a mai putut întâmpla, însă, mai jos Diana ne oferă câteva tips&tricks vizavi de organizarea decorațiunilor de Paște. După Paște, desigur. Și, dacă vrei să mergi mai departe cu organizarea, îți recomand grupul de Facebook unde Diana te ghidează pas cu pas.

Iar când ne vom reîntoarce la un oarecare normal și se vor redeschide magazinele, colecția PEPCO de primăvară va fi pe rafturi. Și are multe chestii faine, inclusiv rama foto de mai sus, care costă 7 lei. 

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să citești și:

Primul loc în care voi merge când va fi trecut pandemia

#HyggeAcasă Ep. 2: Cum să ai un balcon perfect pentru relaxare sau pentru a lucra

Foto: Adobe Images, Pinterest, arhivă personală

Share This Post!

3 Comments

 • DesignTherapy aprilie 17, 2020 at 12:01 pm

  Cu drag, Mirella 🙂

 • Mirella aprilie 15, 2020 at 1:11 pm

  Interesant si practic. Multumim pentru idei.

  • DesignTherapy aprilie 17, 2020 at 12:01 pm

   Cu drag, Mirella 🙂