Decoruri în verde, pentru oameni relaxaţi

Inspiration - DesignTherapy

Verdele relaxează, dă o senzaţie de odihnă, de bine, te ajută să respiri. Este asociat cu creşterea, cu sănătatea. Nu degeaba brandurile îl folosesc în promovarea lor. Şi, încă un mic detaliu, este a doua culoare în topul preferinţelor oamenilor, după albastru. Aşa că astăzi vorbim despre decoruri verzi şi accente din acelaşi vocabular cromatic. 

Pereţi verzi

Să începem cu începutul. Cel mai simplu de integrat verdele mi se pare cu ajutorul pereţilor. Fie că vorbim de a-i vopsi în verde, de a pune tapet sau de a alege nişte tablouri care includ o astfel de cromatică. Sunt la mare căutare tablourile de inspiraţie naturală, adevărate ierbare. Cam aşa:

Shop the look: Ca alternativă vă sugerez tapetul de la Mind the Gap. Un brand românesc, cu o calitate superioară a produselor. Tapetul Mind the Gap este realizat pe material neţesut, de ultimă generaţie. Vei simţi diferenţa de la prima atingere. O rolă de 0.58×3,05 metri costă 668 de lei şi le găsiţi aici.

 

Sofa/fotoli/scaun verde

O altă modalitate de a crea un decor verde relaxant în casa ta este de a te folosi de canapea, sofa, şezlong, fotoliu etc. Pentru că verdele este asociat cu relaxarea, atunci să îl folosim pentru piesele de mobilier care chiar acestui scop folosesc.

Shop the look: Mie îmi place foarte mult acest fotoliu EVOhoreca (costă 430 lei), cu influenţe Art Deco, pe care îl văd şi lângă fereastră, de unul singur, dar şi în pereche în faţa unei canapele confortabile. Culoarea uşor palidă este perfectă pentru a fi pusă în contrast cu alb sau cu nişte perne galbene. Se potriveşte perfect şi unui interior în stil nordic.

Pentru dining aş merge pe o combinaţie îndrăzneaţă, veselă, care cu siguranţă va atrage atenţia, cum ar fi acest scaun de la Studio 32 (1.282 lei):

Sau acesta, tot de la Studio 32 (355 lei), care poate fi folosit cu succes şi afară, mai ales că este şi uşor şi poate fi suprapus:

Verde „viu”

Dincolo de ce poţi face din punct de vedere al mobilierului sau decoraţiunilor, mai este un lucru pe care îl poţi face cu uşurinţă, şi pe care ţi-l recomand cu căldură. Şi anume să vă folosiţi de plante, de flori. Florile nu se dăruiesc doar cu ocazia aniversărilor sau cu un motiv anume.  Noi avem flori mereu în casă, e drept puse destul de sus, nu pentru că ar strica D. florile, ci pentru că ar vrea să se joace cu apa din vază….

Shop the look: Revenind însă la subiectul de azi, culoarea verde este simbolică pentru noi începuturi, viață, aer curat, iar buchetele de flori din colecția Greenery by Floria.ro propun o apropiere de natură, o escapadă vizuală din urbanul de zi cu zi, după cum chiar reprezentanţii florăriei explică.

Buchetele sunt realizate cu multă verdeață, într-o cromatică vibrantă și verde crud, iar formele sunt neregulate, ieșite din tiparul clasic. Se folosește verdeața diversă din abundență, iar florile sunt accentuate prin contrast. Aspectul general al colecției este luxuriant, exotic, un manifest pentru viață și prospețime și o reflexie a naturii nerafinate, sălbatice. Florile arată aşa:

Ce îmi place mie la Floria este că, de fapt, florile arată mult mai bine în realitate decât pe site. Dacă nu ai timp să ajungi la o florărie (unde mereu mă simt minunat pentru că fetele ştiu exact ce fac şi ce vreau, chiar fără să ştiu eu), poţi comanda online. Florile se livrează în două ore. Proaspete, perfecte şi, în plus, te ţin la curent cu situaţia comenzii atât de riguros încât aproape că e enervant.

Aş mai adăuga un lucru la acest articol lung: dacă nu vrei flori, poţi să aduci verdeaţa în casa ta cu acest covor:

Să fim creativi şi relaxaţi vă doresc! 

 

Share This Post!

2 Comments

  • Julia iunie 27, 2017 at 8:06 pm

    Imi place mult articolul tau, dar acuma vreau un covor din ala in forma de frunza. De unde pot sa-l cumpar?

    • DesignTherapy iunie 28, 2017 at 1:34 pm

      Oh :)) te cred! Si mie imi place, insa, din pacate, la noi nu e disponibil.