Design floral într-un spaţiu neconvenţional

Inspiration - DesignTherapy

Când spui design floral te gândeşti la construcţii spectaculoase, dar mai degrabă în grădină, nu la… mall. Dar iată că se poate şi la mall. Dacă ajungeţi pe la Băneasa Shopping City veţi avea parte de un spectacol de culoare, inspirat din Cirque du Soleil. Şi, credeţi-mă, chiar este un spectacol. 

Floria, prin divizia de amenajări peisagere și prin Floria la Evenimente, a realizat proiectul floristic spectaculos ce marchează aniversarea a 9 ani de la deschiderea centrului comercial Băneasa Shopping City. Decorul inedit invită vizitatorii la #ShoppingDePoveste, fiind inspirat de lumea fantastică a spectacolelor Varekai ale Cirque du Soleil.

Padurea fantastică, zona cea mai amplă din cadrul proiectului realizat de Floria, are o suprafață de aproximativ 70 mp. Situată în Atrium, aceasta cuprinde peste 700 de plante din 80 de specii exotice distincte, dispuse pe 4 straturi specifice pădurilor tropicale.

Pentru zona dedicată fotografiilor (photocorner) conceptul a fost Fantasy. Panoul este realizat în 3D cu elemente de poveste supradimensionate. Fotoliul are forma unei flori, peretele este desprins din romanul Marile Speranțe, iar o uşă decorată întărește conceptul de trecere într-o dimensiune fantastică.

Manechine de poveste

Preferatele mele sunt însă manechinele suspendate cu rochii din plante descriu centrul comercial Băneasa Shopping City ca loc in care Fantasy meets Fashion și transpun vizitatorii într-o atmosferă de poveste cu creații haute-couture realizate din materiale floristice.

Nu a fost deloc simplu să se ducă la bun sfârşit acest proiect de design floral. 15 persoane (floriști, concept designers, asistenti tehnici, alpiniști) au muncit 32 ore pentru a crea acest decor fantastic.

Amenajarea floristică impresionantă reprezintă o pregătire a vizitatorilor pentru momentul culminant al campaniei: prezentarea în avanpremieră a 3 acte din spectacolului VAREKAI by Cirque du Soleil, ce va avea loc în centrul comercial pe 2 mai. Aşa că grăbiţi-vă, merită să le admiraţi, live, nu doar în fotografii!

Share This Post!