Design în jurul canapelei: cum și de unde o cumperi

Inspiration - DesignTherapy

canapea

În living ne petrecem cea mai mare parte a timpului, cel puțin în weekend, nu-i așa? Cert este că mulți români folosesc canapeaua din living și ca loc de dormit permanent, am citit asta într-un studiu Ikea. Așa că această piesă de mobilier a devenit extrem de importantă, deși atunci când i se alocă buget, parcă nu ne îndurăm să dăm prea mulți bani pe o canapea. 

Hmmm… nu este deloc bine. Și vă explic de ce. În primul rând, o canapea frumoasă va atrage atenția și va deveni un punct de reper în amenajare. Astfel, mulți nu vor observa că ți-ar mai trebui două rafturi pentru cărți. Sau că ai o pată pe covor. Trust me, așa e! Iată dovada:

canapea

Cu cât canapeaua este mai frumoasă și mai confortabilă, cu atât se estompează alte neajunsuri în jurul ei. Și cine nu vrea să se cufunde într-o astfel de piesă de mobilier după o zi grea și lungă? Așa că ajungem la confort. O canapea pe o structură rezistentă, cu o saltea adecvată, cu perne confortabile, este o canapea în care investești corect. Nu este genul de piesă de mobilier pe care să o schimbi la 2-3 ani. O canapea bună rezistă și 20 de ani. Dar ar fi bine să o schimbi cam la 10 ani. Iar un preț decent pentru o astfel de canapea e undeva la 1.000 de euro. Desigur, veți găsi și mai ieftine, dar alegeți cu grijă! O canapea onestă mi se pare aceasta, de la KIKA, care costă 4.999 lei:

canapea kika

Pentru cei ce preferă un stil mai glam, îmi place această canapea de la Studio32, care are și o reducere considerabilă, fiind puțin peste 3.800 de lei.

canapea studio32

Canapea modulară pentru case versatile

Mergând mai departe, o altă caracteristică importantă este versatilitatea. Desigur, o folosești ca să stai pe ea. Dar poate vrei să și dormi. Sau o folosești doar când ai oaspeți. Sau vrei să o poți muta dintr-un spațiu în altul. Și tot așa. Asta înseamnă că trebuie să ai fie o canapea mică, fie una modulară. Dacă preferi una modulară, o recomand pe cea de la IKEA, care are acum un super-preț pentru cei care au card Ikea Family. Chiar dacă nu aveți card, îl puteți face pe loc, reducerea este de aproape 2.000 de lei, deci merită! Canapeaua Vallentuna costă acum 6.350 de lei, față de 8.200 de lei, prețul întreg.

canapea ikea

Dacă ești adeptul stilului nordic, atunci oferta este din fericire tare bogată. La Design&After, știți deja că este în topul magazinelor mele preferate în materie de mobilier și decorațiuni, găsim această minunăție, la 6.415 lei.

canapea stay design&after

Dacă preferi stilul minimalist, totuși poți adăuga un plus de strălucire cu un otoman acoperit cu catifea. În spiritul pragmatismului, am optat pentru această variantă, care aduce mai mult a canapea decât a scaun 😀

Găsiți această piesă frumoasă la Norda Shop, la prețul de 4.821 de lei.

Și dacă tot nu v-am convins, vă mai las aici câteva canapele care îmi plac mult de tot și au toate șansele să devină vedete în orice amenajare:

IKEA

Design&After

Tu ce fel de canapea vrei pentru casa ta?

Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci îți recomand și:

Garsoniera. Cum să transformi un spațiu mic într-o casă mare

Cât crezi că a costat amenajarea acestui apartament din Bucureşti?

Vrei să-ţi renovezi casa? Unde găseşti mobilă ieftină şi faină

Desigur, sharing is caring!

Share This Post!

9 Comments

 • Daniela Oţet noiembrie 14, 2017 at 5:23 pm

  Efectiv superb. Multumim pentru articol!

 • balaban noiembrie 12, 2017 at 8:02 pm

  Imi plac modelele de la Ikea, dar nici celelalte nu sunt mai prejos.

 • Alexandra I. noiembrie 12, 2017 at 6:30 pm

  Un articol interesant care ne ajuta in decorarea sufrageriei. Modelele sunt dragute si chiar avem de unde alege. Eu prefer o canapea confortabila, colorata, care sa dea senzatia unei case primitoare.

 • Gogu Ana-Maria noiembrie 12, 2017 at 4:54 pm

  Îmi plac toate, dar pe lângă aspect contează foarte mult și confortul pe care ți-l ofera.

 • Diana T. noiembrie 12, 2017 at 2:44 pm

  Foarte frumoase modelele ! Eu am optat pentru o canapea confortabila, cocheta si cu multe pernute 😀

 • Sore noiembrie 12, 2017 at 1:58 pm

  Un articol foarte util Să ști că m-ai pus pe gânduri puțin și am să testez această treabă cu canapeaua.
  Cât despre modele, sunt foarte frumoase doar că eu… sunt așa mai pe vintage și îmi plac mai mult canapelele de genul acesta: https://www.mobexpert.ro/blog/wp-content/uploads/2016/09/Mobexpert-canapea-3-locuri-stofa-bej-classic-01-1o.jpg sau https://www.interiorstore.ro/products_pictures/EM%205.jpg … În acest gen mă îbcadrez .. Mobilier cât mai vintage 😀

  Sore,
  soreblog.com

 • Irina noiembrie 12, 2017 at 1:22 pm

  Ce frumoase sunt modele.

 • Sarah noiembrie 12, 2017 at 11:40 am

  Ce bine zici! Canapeaua mi se pare piesa (cea mai necesara) de rezistenta dintr-un living. Eu am pus ochii pe una de la MobilaDalin, superba si minimalista, dar foarte bine lucrata. Si pentru birou/guestroom o am pe lista pe cea noua, verde praz cu masuta si perne, de la IKEA. 😀

 • Luca Raluca noiembrie 12, 2017 at 10:09 am

  Ce modele frumoase! Eu ador canapelele cu mult pernute dragute pe ele.☺️