Design şi Audrey Hepburn

Inspiration - DesignTherapy

design Audrey Hepburn Audrey Hepburn, Breakfast at Tiffany's (1961)

Postarea de astăzi este despre design, dar altfel. Ştiţi bine deja că acest blog este despre terapie prin design, despre frumos în toate formele lui. Astăzi este ziua în care, în urmă cu 88 de ani, se năştea Audrey Hepburn, în Belgia, la Ixelles. A influenţat lumea designului în atâtea feluri, încât ar fi şi păcat să nu ne amintim cu drag de ea astăzi. Aşa că vă amintesc azi de Audrey, prin prisma creaţiilor din diverse domenii:

Fashion design

Evident, este primul aspect la care te duci cu gândul când spui Audrey Hepburn. Ţinutele ei clasice, elegante, sofisticate şi little black dress de la ea vin. Influenţele stilului ei inconfundabil se resimt şi astăzi, reinterpretate, într-o mulţime de variante. Iată mai jos o ţinută care, deşi modernă, cu un print grafic, cartoon style, mie îmi aminteşte de celebra actriţă. Desigur, şi atitudinea modelului este de „vină”.

Ţinuta este disponibilă la showroomul Dacia24, fiind semnată de Whiskers and Tales – rochie, Desirette – plic. (Nissa – pantofi, model Cristina Gagiu, foto Sorin Antonescu).

De asemenea, regăsim atracţia pentru acest personaj extraordinar şi pe accesorii, cum ar fi această minunată geantă pictată de la Lyria, care a fost realizată pe comandă:

Design de interior

Când spui pop art spui Andy Warhol. Şi invers. Şi când spui Andy Warhol nu poţi să nu te gândeşti la reinterpretarea pop art a celebrului poster cu Audrey din Breakfast at Tiffany’s:

De asemenea, eu mai resimt acest influenţe şi în piese accent. Cum ar fi un fotoliu din plastic, dar extrem de elaborat. O combinaţie interesantă de sofisticat, clasic şi modern, perfecte atât pentru un showroom, cât şi pentru o amenajare rezidenţială.

Fotoliul în găseşti la Studio32, alături de alte piese asemănătoare, în timp ce posterul îl poţi fie realiza singur, fie poţi căuta variante de achiziţie a unui print de calitate, realizat de profesionişti, la un preţ rezonabil.

Vouă ce vă vine în minte când vă gândiţi la Audrey Hepburn? 

 

Share This Post!