Dormitorul perfect. 23 de noptiere de care sa te indragostesti

Inspiration - DesignTherapy

Dormitorul. Oaza de liniste. Intim. Relaxant.Locul unde ne reincarcam bateriile. Prin urmare, necesita o atentie speciala atunci cand decoram. Indiferent de spatiu, este bine sa lasati loc langa pat si de o noptiera. De fapt, ca sa fim exacti, de doua noptiere. Este de preferat ca fiecare ocupant al patului sa aiba un spatiu al sau. Pentru o carte, telefon, un ceai, o rama foto cu cineva drag, veioza poate, in general tot lucruri din sfera relaxarii, lucruri care ne dau o stare de bine.

Reguli si nu prea

Noptierele identice creeaza simetrie si dau o nota de echilibru decorului. Dar nu trebuie sa fie neaparat identice. Poate sa difere doar culoarea sau forma, poate sa difere materialul. In general este insa bine sa aveti un element comun, astfel incat privirea de ansambul sa fie armonioasa.

Iata cateva exemple de noptiere clasice: 

Alte noptiere moderne: 

Si noptiere nonconformiste:

Dupa cum ati putut observa, nu exista multe reguli. Dincolo de modelele clasice de noptiere, putem improviza noptiere din sertare vechi si reimprospatate cu putina vopsea si neaparat cativa butoni simpatici, din etajere, „leagane”, scari, geamantane si lista poate continua. Puteti combina texturi: lemn cu metal de exemplu, stiluri: clasic si modern, vintage-industrial, culori: natur cu alb/negru.

Pana sa va hotarati, am facut o mica selectie de noptiere pe care le puteti gasi in magazinele autohtone. Sa le luam pe rand:

Noptiere colorate de la Ikea

Ne plac pentru ca sunt vesele, adaptabile unor decoruri variate, din stiluri diferite. Personal, am acasa o noptiera Hemnes, dar am de gand sa o schimb cu Stockholm (cea galbena). Avantajul noptierelor Ikea – nu reprezinta o investitie atat de mare, prin urmare le puteti schimba des (o data la 1-3 ani, cand mai improspatati lookul dormitorului).

Noptiere clasice la Mobexpert 

Clasice, din lemn masiv, potrivite pentru interioarele spatioase. Sunt mai scumpe, insa se preteaza la dormitoarele matrimoniale in stil clasic, si au o durata de viata destul de mare. Asa ca sunt potrivite pentru atunci cand te asezi la casa ta, cum ar spune parintii.

Noptiere de designer de la BoConcept 

Forme atipice, moderne, linii drepte si insertii metalice. Preturile depasesc 1.000 de lei, insa o astfel de noptiera poate reprezenta piesa statement dupa care va definiti stilul dormitorului.

Noptiere altfel de la The Home

Va amintiti ca vorbeam mai sus despre notierele nonconformiste? Ei bine, la The Home gasiti destul de multe. Nu neaparat noptiere clasice, ci piese de mobilier ce isi pot schimba destinatia: un taburet de lemn, un raft de mango, un raft-cutie si asa mai departe. Nu e nevoie sa adaug ca se numara printre preferatele noastre.

Cam acestea sunt sugestiile de azi. V-am convins sa plecati la shopping in weekend?

Fotografii: Domainehome.com, bloglovin.com, DesignSponge.com, upcycledtreasures.com, Homedit.com, HGTV.com, Domino.com, Myparadissi.com, HuffingtonPost.com, Decorpad.com, Pinterest.com

Share This Post!