Două camere în Brașov. Cum arată o amenajare la care s-a lucrat 10 luni

Inspiration - DesignTherapy

apartament Brașov

64 de metri pătrați, terasă de 10 metri pătrați – suprafața totală a unui apartament din Brașov, două camere ce au fost pregătite pentru un cuplu ce își dorește să se relaxeze. Priveliștea oferită de apartamentul din Brașov completează spectaculos amenajarea simplă, dar cu elemente spectaculoase, bine alese. Din punctul meu de vedere, baia este absolut senzațională și punctul forte al amenajării semnate de echipa Miso Architects.

Apartamentul se află într-o locație exclusivistă din Brașov, cu o priveliște superbă asupra orașului. Aparține unui cuplu proaspăt ieșit la pensie, pasionat de natură, ce și-a dorit să îl amenajaze într-un stil relaxat, funcțional și totuși elegant.
 
Proiectul ne-a fost încredințat 100%, proprietarii dorind să îl primească la cheie, fară să participe activ în etapele șantierului. A fost o noutate, o provocare și o libertate pe care rar o primim în aceasta meserie. Am profitat la maxim și cu responsabilitate, livrând un proiect ce a fost primit cu emoție, încântare și multe mulțumiri.
 
Andreea Pașcu, arhitect MISO Architects
apartament Brasov

Finisaje cu tapet

Spațiul ce găzduiește livingul, holul și bucătăria este unul generos și un punct de observație asupra orașului și vegetației din jur. Astfel a fost tratat că un tot unitar, cele trei funcțiuni nefiind delimitate.
 
S-a optat pentru uși filomuro finisate cu tapet Phillip Jeffries – produs care a și dat numele proiectului – Marble Maple. Astfel a fost obținută o compoziție omogenă, cu funcțiuni atent delimitate vizual cu ajutorul pieselor de mobilier și finisajelor.
apartament Brasov

Spațiu de relaxare

Zona de living are un aspect elegant și a fost gândită că un spatiu de relaxare. Mobilierul custom integrează spații pentru depozitare ce încadrează șemineul electric punându-l în valoare. Canapeaua Natuzzi este piesa centrală de aici și a fost aleasă într-o nuanță deschisă de gri pentru a spori sentimentul de liniște, de relaxare.

apartament Brasov

Provocarea supremă – bucătăria

Bucătăria, de doar 3.4 mp a fost provocarea suprema a acestei amenajări. În ciuda acestei constrângeri de spațiu, s-a reușit o zonă perfect funcțională și integrată în designul întregului apartament, cu ajutorul finisajelor deschise la culoare și a accesoriilor aurii. Ea a devenit astfel bijuteria acestei locuințe.
 
Pentru mobilarea acestui open space au fost folosite ca finisaje de accent MDF-ul furniruit în nuanțele de portocaliu ale arțarului și vișiniul pentru vopsirea contrablatului de bucătărie, dar și pentru tapițeria scaunelor din dining.
apartament Brasov
apartament Brasov

Dormitor în contrast

Baia, deja finisată, a fost transformată într-un spa elegant cu ajutorul finisajelor speciale wallcrete și microresina de la Kerakoll, a accesoriilor aurii și oglinzii generoase ce reflecta întreagă încăpere.
 
Ultimul, dar nu cel din urma, dormitorul, a fost decorat în nuanțe de gri și lemn natur, cu accent pe patul tapițat, galben de la Divanissimi. Contrastul acestuia cu pereții este amplificat de oglinzile generoase ale dressingului și de scenariul de lumini creat.

Dacă ți-a plăcut acest apartament, te invit să descoperi și ce a făcut o echipă de arhitecți curajoși pentru o casă de la malul mării, aici: Casa de vacanța de unde sigur nu vei vrea să mai pleci vreodată

Iar dacă vrei să vezi portofoliul arhitecților de la Miso, te invit să-i vizitezi chiar la ei pe site: https://www.misoarchitects.ro/proiecte/

Share This Post!