Get the look: 6 interioare alb-negru, o combinaţie clasică pentru acasă

Inspiration - DesignTherapy

Alb-negru este o combinaţie clasică, în orice ramură a designului, fie că vorbim de cel vestimentar, fie că vorbim de cel interior. Dar pe cât este de „la îndemână” pe atât de complicat este de pus în practică. Corect. Că greşeli poate face oricine. Aşa că astăzi îţi propun câteva interioare care pot servi drept model dacă ai în minte o astfel de combinaţie pentru decorul casei tale. Şi câteva regului de „bună purtare” în amenajările monocrome. 

coco-lapine-design

Întotdeauna când vorbim despre alb-negru ne gândim la proporţii. Nu trebuie să transformăm decorul într-o imensă tablă de şah: cât alb, atât negru. Dimotrivă. Trebuie să alegem o culoare dominantă, iar cealaltă să servească drept accent.

designtherapy-se

elledecor-com

De asemenea, când spunem alb-negru, trebuie să ştim că sunt permise şi nuanţele care derivă din acestea. Cum ar fi griul. Ca mai sus.

stadsem_se

Important de reţinut că alb-negru nu exclude alăturarea cu elemente natur. Fie că vorbim de podea, de parchet, de decoraţiuni:

stadshem-se

Când optezi pentru o amenajare monocromă, nu e rău dacă găseşti câteva piese aparte. Fie vintage, fie art pieces, fie piese de mobilier supradimensionate. Cam aşa ca în dormitorul de mai jos, minimalist, monocrom, dar deloc plictisitor:

thestyledivision-com

Şi dacă o astfel de amenajare cvă face cu ochiul, hai să vedem de unde putem face câteva cumpărături.

La IKEA găsim mereu canapele faine, dar mai ales celebrele balansoare. Care acum sunt şi în varianta alb-negru, adică fix ce ne dorim. Canapeaua de piele mi s-a părut iar tare interesantă şi confortabilă, iar în privinţa sistemelor de depozitare… Ştii că aici poţi găsi practic orice dimensiune, orice model pentru toate gusturile. În plus, designul monocrom este tare iubit de nordici, aşa că la magazinul suedez vom găsi mereu inspiraţie. So, enjoy!

Design&After e mai nou pe piaţă, dar are un showroom tare interesant, din care cu greu pleci fără ceva. De curând au introdus şio serie de produse noi, pe care le găsiţi pe site cu uşurinţă. Mie îmi plac tare mult accesoriile lor. Sunt şi la un preţ ok. Altfel, găsim o mulţime de produse de inspiraţie industrială. Îmi place şi etajera albă, care îşi poate găsi utilitate absolut în orice cameră. Ba chiar şi pe balcon.

Combic are puţine produse, dar de calitate. Găsim aici un fotoliu super confortabil, dar un pic mai piperat ca preţ. Însă corpurile de iluminat sunt şi la un super preţ şi arată şi bine.

Dacă e să vorbim despre canapele, vă recomand şi Divanissimi. Confortabile, frumoase… Preţul la cerere.

divanissimi-jack

Iar la o astfel de amenajare, eu cred că se potriveşte bine o literă volumetrică. Metalică. Modernă. Industrială. Sau un simbol. Dacă vorbim de locuinţă personală, nu trebuie să abuzăm. E suficient ceva redus ca dimensiuni. Vă recomand Fabrica de Litere. Cheia Sol de mai jos are cam 1 metru înălţime şi costă 120 de euro.

Cheia Sol Fabrica de Litere

Foto: Stadshem.se, CocoLapine Designs, ElleDecor, TheStyleDivision.com

Share This Post!

1 Comment

  • Natalia Constantin septembrie 25, 2017 at 10:20 pm

    Design-ul alb-negru este perfect pentru mine. Foarte frumoase recomandarile