Get the look: Art Deco with a twist

Inspiration - DesignTherapy

Un stil care promovează luxul, izvorât paradoxal într-o perioadă a constrângerilor financiare, Art Deco este caracterizat în esenţă prin uzul formelor şi motivelor geometrice, al simetriei. De ce este încă actual şi după mai bine de jumătate de secol? Pentru că foloseşte materiale precum aluminiu, oţel, plastic, culori vii, contrastante. Ar fi câteva motive de fapt. Iată cum arată un apartament Art Deco în variantă modernă:

Acest apartament din Manhattan (New York, SUA) îmbină elemente clasice ale stilului Art Deco – cum ar fi mobilierul, în special cel din living (a se observa scaunele şi mesele de sticlă), cu accente moderne şi personale, cum sunt pereţii cu influenţe asiatice care adaugă structuralitate decorului. Per ansamblu, designul emană lux, eleganţă, chiar opulenţă, fără însă a te simţi copleşit de acestea.

De altfel, acesta este punct foarte important în amenajarea cu influenţe Art Deco. Deşi, în teorie, este un stil riguros, este uşor să cazi pradă pasiunii şi să aluneci în extravaganţă. Ideale sunt culorile neutre care acoperă suprafeţe mari, tocmai pentru a face loc accentelor de culoare care creează atmosfera inconfundabilă a stilului. Nuanţe vibrante de roşu, negru, mov sau verde, alături de tonuri metalice folosite ca şi accente de culoare – auriu, argintiu, bronz, alamă – sunt des întâlnite şi potrivite pentru acest stil.

Dacă ar fi să alegem un designer sau un brand care să fie cât mai apropiat de acest stil, aş spune că acesta este Christopher Guy. Brandul de renume împleteşte Art Deco şi Art Nouveau într-un stil absolut fermecător. Mobilierul creat sub acest nume pare că spune poveşti, este unduios,  fiind imposibil să nu te îndrăgosteşti de liniile sale. Cam aşa arată:

Mobilierul Christopher Guy poate fi comandat de la reprezentanţele europene ale brandului, din Germania sau Marea Britanie. Detalii aveţi aici.

Revenind însă la furnizorii locali, putem alcătui un superb decor Art Deco cu influenţe moderne şi colindând magazinele noastre, virtuale sau nu. De exemplu, corpuri de iluminat foarte frumoase găsim la The Home:

Canapele superbe şi nu numai găsim la Roche Bobois:

Paturile le putem lua de la Kika. Şi dacă tot suntem acolo, mai merită să ne uităm şi după alte accesorii. Mie îmi place tare mult măsuţa cu ceas, din sticlă, şi nu numai:

Sper că vă simţiţi inspiraţi să faceţi loc unui dram de lux în viaţa voastră. Cu siguranţă nu veţi regreta!

Fotografii: Architectureartdesigns.com

Share This Post!