Get the look. Stilul industrial la tine acasa

Inspiration - DesignTherapy

Multi imi arata imagini din diverse reviste deco si imi spun: asa as vrea sa arate casa mea, daca as avea o alta casa. De inteles ca multe stiluri sunt intimidante si par ca nu se potrivesc intr-un apartament de bloc. Indiferent insa daca stai in doua camere in Militari ori Berceni sau ai o vila in Dorobanti ori Baneasa, casa ta poate arata asa cum iti doresti.

In ultimii ani, stilul industrial a avut o mare ascensiune la noi. Restaurante, magazine au prins contur in acest stil si bine au facut. In ceea ce priveste designul de locuinte, pare mai degraba potrivit lofturilor. Sau cel putin caselor inalte.

Stilul industrial reuneste un look nefinisat, de „depozit abandonat”, alcauit din lemn si metal, cu elemente fine,  chiar glam. Decorul este in general minimalist, pe un fond de caramida sau tencuiala nefinisata (macar in aparenta).

Stil industrial inseamna functionalitate, dar si elemente precum tevi si cabluri expuse parca neglijent. Inseamna culori neutre, dar si elemente de decor sa spunem vintage. Prea multe vorbe? Iata cateva exemple de bucatarii si dining:

… dar si de living si spatii de lucru in stil industrial: 

Sa nu uitam dormitoarele in stil industrial:

Nu arata deloc rau, nu-i asa? 

Si nici nu este greu de pus in practica. Nu trebuie sa luam o imagine care ne place si sa o transpunem in designul casei noastre. Ci sa adunam idei, influente care ne plac si ne fac sa vibram. De exemplu, nu trebuie sa iti transformi apartamentul intr-o replica a unei case la rosu. Dar poti amenaja un perete cu caramida aparenta. Sau vopsi in stil impresionist. Accesoriile sunt cele care dau aerul pe care ni-l dorim intr-o amenajare, dar si o piesa centrala (precum o canapea, patul, masa de dining etc) care unifica decorul.

De unde putem cumpara obiecte de mobilier si accesorii? Avem mai multi furnizori decat va imaginati. De exemplu, unul dintre cei mai practici si mai accesibili – Ikea:

Kika:

Mobexpert:

Vivre

… si nu in ultimul rand un site mai mic, dar foarte reusit: Creativesc. Aici gasim lucruri deosebite, cum ar fi ceasul – luna (chiar arata ca o luna plina noaptea) sau tocatorul retea de circuite si nu numai. Iata cateva lucruri care mi-au placut mult:

Nu mai e atat de greu, nu? Get the look! 

Fotografii: digsdigs.com, decoholic.com, bhg.com, indulgy.com, Casa Vogue, ArchitectureArtDesign.com, pufikhomes.com, HomeAdore.com, theBERRY.com, MyDomaine.com, farfetchers.com, homedesignblog.com, Yatzer, WooHome, Pinterest s.a.

 

Share This Post!