#GetTheLook: Design modern intr-un apartament fabulos

Inspiration - DesignTherapy

Întotdeauna mi-a plăcut combinaţia clădire veche – design modern, cu elemente contemporane, accente industriale. Un pic în contrast cu ceea ce te aştepţi să vezi. Mi se pare că astfel de abordări se potrivesc perfect locuinţelor din casele vechi, cu tavane înalte, care ascund poveşti fabuloase. Este şi cazul amenajării de mai jos. 

Acest apartament are 81 de metri pătraţi, spaţiu suficient pentru a face loc unei cantităţi impresionante de mobilă, decoraţiuni, nimicuri. Dar nu este cazul. Designul este aerisit, simplu, atrăgător tocmai prin aceste atribute. Combină câteva elemente clasice, din lemn masiv, precum o masă de dining, un birou, cu elemente moderne: corpuri de iluminat extravagante, futuriste, scaune de metal. Livingul este fără îndoială piesa de rezistenţă a acestei amenajări.

apartament-design-modern-bjurfors-se6

apartament-design-modern-bjurfors-se7

apartament-design-modern-bjurfors-se8

apartament-design-modern-bjurfors-se5

Zona de dining, de trecut în manuale

Abordarea design modern în amenajare se resimte din plin aici. Şi revin la ceea ce vă spuneam la început: vechi şi nou, masiv şi minimalist, tonuri neutre, obiecte de decor parcă uitate, dar care nu sunt deloc întâmplător aşezate în acest loc.

apartament-design-modern-bjurfors-se4

apartament-design-modern-bjurfors-se3

apartament-design-modern-bjurfors-se1

Îmi place că liniile aspre ale amenajării, uşor austere chiar, sunt îndulcite de mulţimea de plante care se regăsesc în toată casa.

apartament-design-modern-bjurfors-se2

Bucătăria este chiar mai clasică decât te-ai aştepta după ce ai văzut acest interior minunat. Asta nu înseamnă însă că este cu ceva mai prejos.

apartament-design-modern-bjurfors-se13

apartament-design-modern-bjurfors-se15

Dormitorul este simplu, la fel şi amenajarea celeilalte camere, care serveşte drept birou şi dressing.

apartament-design-modern-bjurfors-se9

apartament-design-modern-bjurfors-se10

Regăsim aceleaşi elemente de design modern, combinaţii de materiale, păstrându-se un vocabular cromatic neutru.

apartament-design-modern-bjurfors-se11

apartament-design-modern-bjurfors-se12

La shopping pentru a reconstitui acest design modern

Urmează partea mea favorită. Shoppingul. Mulţi se feresc de partea aceasta pentru că alegerile sunt atât de multe! Şi este greu să te decizi când ai la dispoziţie o mulţime de variante. Eu vă propun mai jos două variante pentru mobilierul de bază din living şi zona de dining. Pentru ambele variante de design modern am ales furnizori cu preţuri decente, dar nu cele mai mici. Per total însă, ne încadrăm la un buget mediu. Puţin mai ridicat poate în această primă variantă, unde canapeaua este de la Studio32 şi reprezintă cea mai valoroasă piesă a amenajării:

design modern propunere amenajare

În varianta 2, am mers pe aceleaşi accesorii de bază, adăugând însă o ghirlandă de lumini de la Design&After. Mi-a plăcut foarte mult şi acest taburet, de la acelaşi furnizor, aşa că l-am pus „la dublu”. Spaţiu avem, aşa că să profităm de el. Ikea rămâne un furnizor de bază. Scaunele de data aceasta le-am ales de la EvoHoreca, care lucrează în parteneriat cu Studio32, deci le puteţi găsi în ambele părţi. Deşi sunt specializaţi pe mobilier Ho.Re.Ca, aşa cum spune şi numele, au o mulţime de scaune (şi nu numai) care se pot regăsi cu succes şi în amenajările rezidenţiale.

design modern propunere amenajare

Ca idee, apartamentul de mai sus se află în Suedia, iar preţul cu care este scos la vânzare este de 425.000 de euro, incluzând mobilierul. Este o amenajare reuşită, superbă, realizată cu efort minim şi un buget decent. Deci se poate!

Fotografii: bjufors.se

 

Share This Post!