#GetTheLook. Spațiu mic, dar confortabil

Inspiration - DesignTherapy

Există o prejudecată conform căreia garsonierele sunt mici, neîncăpătoare, așa că nici nu merită efortul de a o amenaja prea…  design-ish. Ei bine, nu este deloc așa. Din punctul meu de vedere, o garsonieră poate fi o bijuterie nedescoperită. Dacă nu mă crezi, este suficient să vezi această superbă amenajare pe o suprafață de 45 mp.

garsoniera-stil-contemporan

Întreaga amenajare este păstrată în linii simple, tonuri neutre, un design nordic, minimalist, care dă aproape impresia de austeritate. Zona de zi este separată de cea de noapte

garsoniera-stil-contemporan1

garsoniera-stil-contemporan2

Frumoasă perspectivă, nu-i așa?

garsoniera-stil-contemporan4

Acest studio are o suprafață generoasă. este adevărat, dar și extrem de bine compartimentată. Drept urmare, pe hol se poate amenaja chiar un spațiu de lucru.

garsoniera-stil-contemporan6

Elementele de decor sunt subtile și prețioase. Întregesc atmosfera stylish a acestei garsoniere superbe.

garsoniera-stil-contemporan7

Bucătăria este, într-adevăr, mai mult decât generoasă.

garsoniera-stil-contemporan5

Un balcon mic, dar o vedere superbă, care te binedispune în fiecare dimineață.

garsoniera-stil-contemporan8

Dacă vrei să ai o viziune mai clară asupra spațiului, iată planul locuinței:

rimage

Idei pentru a reconstitui această amenajare

Iată o idee vizavi de cum poți reconstitui amenajarea acestei garsoniere, cu un buget mediu. Propunerea mea conține în mare parte mobilier Ikea, pe care de altfel îl poți recunoaște și în proiectul original, cum ar fi  patul, la care eu am adăugat o noptieră și un covor. De asemenea, măsuțele din zona de living și etajera care separă acest spațiu de zona de odihnă sunt tot de la Ikea. Și pentru zona de lucru am optat pentru același furnizor. Destul de simplu, nu? Ca să nu faci prea multe drumuri.  Apoi, am completat cu o canapea Studio32 și un scaun Metalmobil, al cărui design este semnat de Makio Hasuike și care poate reprezenta o piesă de accent. Scaunul-fotoliu poate fi achiziționat de la EvoHoreca. Pentru corpurile de iluminat am optat pentru TheHome. Reprezintă o investiție mai mare (aproximativ 2.000 de lei împreună), însă sunt speciale. Merită efortul, chiar și pentru o garsonieră.

ob-garsoniera

Garsoniera de azi se află într-un cartier central al capitalei Suediei, Stockholm. Se închiriază cu 400 de euro pe lună, dar este și scoasă la vânzare. Cu 350.000 de euro.

Fotografii: Bosthlm.se 

Share This Post!