#Greenery. De ce să decorezi în culoarea anului 2017

Inspiration - DesignTherapy

Institutul Pantone a dat publicităţii astăzi culoarea anului 2017. Aceasta este Greenery, o nuanţă extrem de apropiată de verdele natural, crud. Ultima dată când Pantone a ales o nuanţă de verde a fost în urmă cu trei ani, când culoarea anului a fost Emerald. De data aceasta, culoarea anului inspiră o atitudine young&free, care ne place. 

interiorbreak

Greenery este o culoare de primăvară. Este veselă, versatilă, un fel de ton neutru oferit de natură, atfel încât îl poţi folosi în combinaţii multiple şi spectaculoase. De exemplu, Greenery se combină foarte bine cu culorile anului 2016, pastelatele nuanţe de bleu şi roz: Serenity şi Quartz. La fel de bine arată însă şi alături de corai sau bleumarin, ori de gri.

pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-1

De asemenea, nuanţa veselă propună de Pantone se combină uşori cu alte tonuri naturale sau pasteluri:

pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-2 pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-1

Sau se integrează perfect într-o paletă de nuanţe aprinse şi curajoase:

pantone-color-of-the-year-2017-color-palette-8

Indiferent de vocabularul cromatic ales, Greenery are acelaşi mesaj. „Satisfăcând nevoia noastră continuă de revitalizare, de întinerire, Greenery reprezintă reconectarea noastră cu natura şi cu cei din jurul nostru„, a explicat Leatrice Eisman, director executiv al Institutului Pantone.

Mai jos şi câteva idei de a integra această culoare spectaculoasă în decorul casei:

ethanallen-com

mydomaine-com

Iar pentru cei mai curajoşi:

homedesignlover-com

Mie îmi place mult această poartă:

livedan330-com

Şi abia aştept să văd Greenery în colecţiile furnizorilor de decoraţiuni şi accesorii (tapet mai ales), dar şi în colecţiile designerilor vestimentari. Cu siguranţă vom avea parte de interpretări spectaculoase ale acestei nuanţe culese din natură.

Share This Post!