How to. Decor marin în casa ta

Inspiration - DesignTherapy

Că tot a venit vara, se cuvine să celebrăm cum se cuvine acest lucru. Cu un decor pe măsură. Decorurile marine, coastal cum mai spun britanicii, sunt relaxante şi te duc cu gândul la vacanţă. Şi chiar dacă nu ai o casă de vacanţă la malul mării pe care să o amenajezi, poţi aduce vara (şi marea) în casa ta cu mici schimbări în decor. 

Hai mai întâi să vedem ce ar însemna un decor de inspiraţie marină:

Poţi folosi şi coşuri de răchită sau ratan, taburete din acelaşi material pe post de side table, poţi pune covoare de iută pe jos sau poţi lăsa podeaua să respire. Mai ales când ai la dispoziţie una din lemn masiv. De asemenea, sfoara este nelipsită. Poţi realiza decoruri specifice din boluri transparente în care pui puţină sfoară groasă, un pumn de nisip şi două scoici culese chiar de tine de pe plajă. Poţi face tablouri din steluţe de mare şi pânză de sac. Poţi refolosi vâsle recondiţionate ca parte din decorul pereţilor sau pur şi simplu le poţi combina ca tablie pentru patul matrimonial.

Pentru a începe o amenajare, un bun punct de start este alegerea paletei de culori. Fie că îţi plac tonurile mai închise sau pastelurile, ideal este să ştii spre ce nuanţe te orientezi pentru a putea alege mobila, textilele sau decoraţiunile în culori compatibile, în combinaţii relaxante, nu obositoare. Iată un exemplu de paletă de culori potrivită pentru un design de inspiraţie marină:

beach bliss living

De asemenea, într-un decor marin vei mai avea alb, roşu, dar şi culori ale pământului – maro, ocru – şi galben.

Apoi, cu câteva idei în minte – sau notate pe agendă – putem pleca la shopping. Prin magazine sau virtual. Să îţi arăt cam ce am găsit eu şi mi-a plăcut:

Accesorii fel de fel la Zara Home

Găseşti coşuri, felinare la preţuri excelente şi calitate foarte bună. Eu le prefer în locul altor branduri mai mari sau mai mici. De asemenea, la capitolul textile şi veselă magazinul stă foarte bine, aşa că te poţi aventura cu încredere la o sesiune de shopping aici.

Canapele turcoaz, fotolii în stil cottage – sunt alte elemente ce pot sta la baza unui decor de inspiraţie marină. Culorile sunt versatile în acest caz, aşa că şi dacă te plictiseşti de prea multă „vară”, schimbi accesoriile şi ai schimbat şi tematica amenajării. Iată câteva variante – unele accesibile şi mai simple, de la Ikea, iar altele mai sofisticate, de la Henderson.ro.

La The Home găsim accesorii care pot completa decorul, însă la fel de versatile. De exemplu, corpuri de iluminat care se pot regăsi la fel de bine într-o amenajare de inspiraţie industrială, într-un decor minimalist şi contemporan sau chiar într-unul vintage. Aplicele hublou de exterior se potrivesc de minune şi la interior cu condiţia să adaptaţi becul pentru spaţiul în care vor fi puse.

În sfârşit, la Vivre am găsit o mulţime de lucruri drăguţe. De la mobilier uşor antichizat până la corpuri de iluminat şi decoraţiuni, numai bune de luat acasă. Nu uita însă că Vivre este un site de reduceri, iar produsele prezentate sunt disponibile pentru o perioadă limitată de timp. Totuşi, nu ai de ce să-ţi faci griji, temele revin periodic şi, odată cu ele şi produsele.

Eu am combinat câteva dintre piesele de mai sus într-un ipotetic decor pentru living. Pentru că lemnul şi materialele naturale sunt esenţiale când alegem această tematică, le-am împletit cu culorile marine clasice. Am adăugat un set de măsuţe Ikea şi un corp de iluminat tot de la Ikea.

OB-Decor marin

Notă: În denumirea fotografiilor veţi găsi furnizorul şi preţul produsului. 

Spor la amenajat! 

 

 

 

 

Share This Post!