How to: Secretele stilului eclectic

Inspiration - DesignTherapy

Poate că ai auzit de multe ori vorbindu-se de stilul eclectic. Este acel stil care reuneşte ce este mai bun în alte stiluri. Asta ca să dau o explicaţie simplă, deşi lucrurile sunt mult mai complicate, evident. Sau, mai bine, ca să ilustrez pe înţelesul tuturor stilul eclectic, vă spun doar că Ateneul Român, frumoasa clădire a CEC sau Palatul Băncii Naţionale a României sunt clădiri în acest stil.

Trecând la designul interior, putem spune că acesta este unul dintre cele mai permisive stiluri de amenajare. Îţi permite să combini elemente de clasicism, modernism, boho sau vintage, cam tot ce preferi. Asta nu înseamnă însă că poţi amesteca elemente fără nicio regulă în afară de bunul plac.

Regula de bază în aceste amenajări este să urmăreşti aromonia. Să faci elemente din stiluri diferite să comunice, să vibreze la unison astfel încăt să placă ochiului şi să te facă să te simţi confortabil. Partea bună a stilului eclectic este că totul e foarte personal, de aceea cele mai multe ori amenajările sunt unice. Dar să vedem câteva exemple reuşite, nu?

Un apartament superb în Malmo:

Alte amenajări la fel de frumoase:

Şi alte câteva combinaţii armonioase:

Pentru a reuşi, atunci când începei o amenajare în stil eclectic, este bine să te decizi la asupra a două sau stiluri pe care vrei să le combini. Mai multe pot crea o harababură. Sau să alegi de la început două-trei piese de mobilier statement în jurul cărora să construieşti. Câteva combinaţii reuşite sunt industrial – vintage şi un accent boho, clasic – industrial şi accent art deco, modern – minimalist şi accent industrial etc. Mai jos am selectat câteva piese care pot fi baza unor amestecuri de stiluri armonioase, dar şi accesorii care pot completa cu succes. Veţi găsi în denumirea imagilor preţul produselor.

Câteva scaune interesante de la Henderson (pe cel roşu l-aş vedea de exemplu drept noptieră lângă un pat minimalist):

De la Somproduct am adunat câteva fotolii:

De la Kika accesorii simpatice:

La Zara si Vivre am gasit lucruri interesante la reducere:

Masa pin Zara 259 lei

Sper că v-aţi îndrăgostit şi voi de acest stil minunat. Dacă aveţi întrebări, vă stau la dispoziţie. De asemenea, nu uitaţi că DesignTherapy oferă şi servicii de consultanţă.

Fotografii: Nordicdesign.ca, Pinterest, Instagram, refinery29.com, designmom.com, elle.dk, stylebyemilyhenderson.blogspot.com, onekingslane…

Share This Post!