Idei de decor numai bune de „furat”

Inspiration - DesignTherapy

Ideile cele  mai bune şi originale de decor nu vin neapărat privind zeci de case din reviste. Inspiraţia se găseşte la tot pasul. Trebuie doar să gândeşti outside the box, cum ar spune un life coach. De exemplu, eu am furat câteva idei din vitrinele magazinelor. Sunt lucruri simple, pe care le poţi adapta şi tu acasă, aşa că… enjoy! 

1. Dressing natural 

O bară – cuier improvizată dintr-o creangă curăţată bine şi lăcuită sau ceruită este perfectă pentru hol. Sau pentru dormitor. Îţi poţi lăsa aici la vedere o rochie preferată sau câteva haine de casă care vor avea un cu totul alt look într-un astfel de decor.

Pinterest

2. Cadru metalic 

Tot pentru un dressing improvizat poţi folosi şi un raft metalic. Sau o bibliotecă. Important este să ai unde agăţa câteva umeraşe, iar pantofii îi poţi pune în cutii frumoase şi ochioase. Sau pur şi simplu expuşi. Pentru eşarfe, alege nişte coşuri colorate.

Pinterest6

3. Rafturi din cutii 

Cutii sau lădiţe găsim la Ikea de exemplu. Şi le putem dipune în diferite feluri, singure sau întrepătrunse de poliţe. Şi putem obţine un decor asemănător cu acestea:

Pinterest8

Pinterest12

4. Rafturi fel de fel 

Fie că vrem să punem câteva cărţi, o colecţie de vederi sau alte lucruri mărunte, iată câteva variante interesante pentru un perete cu display:

5. Ce putem face cu nişte umeraşe 

În niciun caz nu ar trebui să le ascundem în dulap. Pot servi la fel de bine drept suporturi pentru reviste. Chiar şi cele de la curăţătorie, din metal, pe care de obicei le arunci (da, nu au ce căuta în dulap). Altele pot fi folosite pe post de rame moderne pentru picturi şi desene. Sau pot fi folosite cu scopul cu care au fost create. De exemplu poţi aranja outfitul copiilor pentru două-trei zile în avans, astfel încât vei avea un program mai relaxat dimineaţa, când îi pregăteşti pentru şcoală. Iată:

Pinterest5

Pinterest4

Pinterest13

6. Altfel de umeraşe 

Tot în aceeaşi idee, există şi alte variante de a agăţa şi expune piesele vestimentare. De exemplu, din nişte eşarfe de mătase, cu inele metalice şi curele de piele putem realiza piese de decor unicat.

Pinterest2

7. My favorite! Ta-na!

Am lăsat la final două tipuri de perete-display care îmi plac în mod deosebit. Unul este foarte simplu de realizat acasă – din cărţi mai vechi pe care le poţi prinde pe perete. Altul este din rafturi care par a fi piese de mobilier suprapuse.

Pinterest3

Pinterest11

Fotografii: Pinterest

 

Share This Post!