Idei pentru mese festive. De iarna

Inspiration - DesignTherapy

Sondajele arata ca anul acest procentul celor care vor petrece noaptea dintre ani acasa, in familie sau cu prietenii este mult mai mare decat in anii precedenti. Indiferent de motiv, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renuntam la a avea o masa festiva. Cu adevarat festiva.

Nu este deloc dificil. Putem pune la bataie „portelanurile de la nunta” sau vesela obisnuita. Micile detalii vor face diferenta, asa ca nu le treceti cu vederea. Decorul mesei este extrem de important si inspiratia se gaseste la fiecare pas: conuri si crengute de brad, merisoare, dantela sau vasc, globuri, sclipici – sunt doar cateva idei. Iata cam ce ati putea face, fara efort:

Cromatica este destul de simpla: alb, mult alb, rosu, verde, dar si accentele glam – auriu, argintiu, cupru. Folositi si materiale si texturi mai putin obisnuite: flori de bumbac, nasturi, bete de scortisoara etc.

Pe de alta parte, nu trebuie sa uitati de alte doua caracteristici importante ale meselor festive – decorul in ansamblu. De exemplu, scaunele pot fi decorate la randul lor cu pleduri calduroase (in niciun caz identice), iar deasupra mesei nu este deloc dificil (dar foarte de efect) sa amenajati un candelabru din globuri sau crengute de brad.

Nu uitati de lumanari, cat mai multe, pe care trebuie sa le aprindeti pentru ca vor avea un efect spectaculos. Si iata si cateva variante finale pentru decorul meselor festive de iarna:

Fotografii: Pinterest

Share This Post!