#Inspiration. Ce flori se „poartă” toamna aceasta

Inspiration - DesignTherapy

Poate părea banal ce vă spun acum, însă o casă este vie datorită plantelor. Dincolo de proprietăţile lor benefice pentru sănătate, simpla vedere a unor flori binedispune, destinde, relaxează. Ceea ce este important, şi acasă, şi la birou. De aceea, această postare este cu şi despre flori.

Românii cumpără prea puţine flori. Prea puţine flori de dragul de a cumpăra flori. Unele aranjamente sunt considerate exclusiviste, cu preţuri prohibitive. Însă nu este aşa. De cele mai multe ori, un aranjament floral de calitate are o durată mare de viaţă, iar efectele lui asupra stării tale de spirit sunt… priceless. Am descoperit şi vă recomand aranjamentele din noua colecţie de toamnă de la FlorideLux.ro. Am găsit aici un melanj interesant de texturi şi culori: dalii, cale portocalii și negre, brassica, hortensii, bouvardia, miniroze, trandafiri cappuccino, echeveria, maci sau eremurus.

unnamed-2

unnamed-1

„Toate aceste aranjamente aduc un mix interesant de texturi, de la catifelat la aspru, de la lucios la mat, de la țepos la fin. Paleta cromatică este una abundentă, specifică acestui anotimp, iar cutiile cu flori sunt decorate cu frunze aurii. În noua colecție sunt 21 de aranjamente distincte, câte unul pentru fiecare zi de toamnă calendaristică, până la echinocțiu, momentul care marchează debutul toamnei astronomice”, a explicat Marius Dosinescu, CEO și fondator FlorideLux.

Aşa cum bănuiţi, culorile care se „poartă” sunt burgund, kaki, ocru, galben, verde intens, roşu sângeriu. Culorile care de fapt ne înconjoară zi de zi.

unnamed

Ce mi se mai pare interesant şi tare elegant este maniera de livrare: cutii albe sau negre, puse în evidență de lotus uscat, scoarță naturală de copac sau crengi, dar și de frunze de mătase și fructe decorative, livrate de un curier în costum şi cu mănuşi albe. Interesant, nu?

Preţurile pentru aceste aranjamente pornesc de la 300 de lei.

silvanadifranco

Dacă şi pe tine te relaxează florile, îţi recomand şi un curs „terapeutic”. Acela de decorator floral, de la Atelierele ILBAH. Am văzut aici aranjamente absolut spectaculoase, realizate de cursanţi din multinaţionale sau doar pasionaţi de flori, însă aparent fără nicio tangenţă sau înclinaţie spre acest domeniu, care însă au descoperit o cale de a se relaxa învăţând să realizeze decoruri vii.

Sper că te-am inspirat să cumperi chiar azi câteva flori pentru casa ta. Eu asta voi face!

Share This Post!