Karim Rashid, acel design icon, și colecția pe care o poți integra în orice casă

Inspiration - DesignTherapy

Viața noastră de zi cu zi este în continuă schimbare, ceea ce ne-a condus în această nouă eră, o eră a casual-ismului, să-i spunem, iar unul dintre cei mai cunoscuți designeri ai momentului celebrează acest nou trend cu o colecție dedicată. Astfel, cu colecția Kasual, Karim Rashid – căci despre el este vorba – creează un echilibru perfect între confort, simplitate, frumusețe uimitoare și formă. Vă invit să descoperiți în premieră piesele din noua colecție, pe care cu siguranță o veți iubi și o veți vedea ușor de integrat în propriile decoruri. 

Karim Rashid este un icon în lumea designului, cunoscut pentru viziunea sa futuristă și revoluționară, este unul dintre cei mai premiați designeri ai generației sale. Aflat la New York, această legendă a creat o colecție unică pentru Essential Home și DelightFULL, bazată pe nevoile vieții noastre de zi cu zi. Astfel, colecția Kasual ia the best din ambele lumi: casual și luxos, totul împachetat într-o selecție de mobilier și piese de iluminat incredibil de concepute, care vor aduce valoare atemporală și prețioasă oricărui proiect.

Sculptat într-o manieră meticuloasă, cu o atenție incredibilă la detalii și un design exuberant, Karim aduce viața cu emoție pe Kasual, creând mobilier de casă care este funcțional, dar totuși uimitor. 

M-aș referi la colecția Kasual ca la un lux casual, cu țesături și detalii care emană rafinament, dar cu linii simple și confortabile. Mobilierul de care ne înconjurăm acasă trebuie să capete o importanță mai mare pentru a ne susține stilul de viață cu confort, ergonomie și să devină o sursă de inspirație contemporană!

Karim Rashid

Familia Karlotta și canapelele în care te pierzi

Karim se uită constant la lumea din jurul lui și critică obiectele, văzând cum ar fi reproiectate. Canapeaua Klaude este unul dintre modelele sale care care îmbină părțile elegante, înclinate și primitoare cu designul modern și contemporan, prin liniile sale curbate, atât de populare în această perioadă.  

Inspirația vine din a fi creativ rămând în liniile unui proiect, precum și din nevoi și dorințe funcționale. Întotdeauna am avut mai multe idei decât ar putea produce companiile. Observ, analizez și disec permanent tot ce mă înconjoară în mediile noastre construite.

Karim Rashid

Karim a fost întotdeauna interesat să ne înmoaie peisajul fizic și să arate lumii cum o lume contemporană poate fi caldă, umană și plăcută. El crede cu tărie că această filozofie se traduce bine în canapeaua Karlotta. Baza aurie adaugă un pic de lux, în timp ce formele de pietricele oferă un pic de umor designului. Culorile vibrante emană o atmosferă contemporană, în timp ce baza din alamă aurie este o notă de lux perfectă, făcând aceasta o piesă perfect unică pentru orice proiect de design.

Aceste modele sunt atemporale. Țelul meu pentru colecțiile Kasual a fost să creez modele pentru spațiile în care locuim care să fie incitante și seducătoare, colorate, flexibile și personalizabile. Viețile noastre sunt diferite atunci când experimentăm frumusețea, confortul, luxul, performanța și utilitatea.

Karim Rashid

Singola este o canapea rotundă, cu un aer contemporan, disponibilă în mai multe culori vibrante. Pouful Karlotta este o piesă cu adevărat unică pe care toți designerii o vor vâna. De asemenea disponibilă în mai multe culori, cu o bază din alamă aurie, precum și un design futurist, dă un aer de lux contemporan.

Linii atemporale și versatilitate

Una dintre dorințele lui Karim Rashid este să fie trimis pe o insulă unde își poate crea propria „newtopie”. Întotdeauna și-a imaginat că este populată cu forme moi și elegante precum canapeaua Kay. Așadar, cu acest design, Karim a vrut să creeze un loc în care să se poată relaxa, gândi, reconecta sau visa. O piesă excentrică și uimitoare, vine cu materiale de înaltă calitate care se traduc nu doar în stil, ci și confort. 

Iar aceasta este canapeaua modulară Kandi, care, așa cum îi spune și numele, arată delicios. Piesele sale – ce vin într-o varietate de culori – pot fi așezate în multe feluri, făcând din această canapea o piesă versatilă, ce cu siguranță are potențial să devină preferata designerilor de interioare din întreaga lume. 

Fotografii: Essential Home 

Share This Post!