Lucruri mici, efecte mari. Cum şi cât să investeşti în decoraţiuni

Inspiration, Shopping Therapy - DesignTherapy

Accesoriile, decoraţiunile sunt acel ceva care pot schimba complet lookul unei case fără a face de fapt schimbări majore. Investeşte din când în când în obiecte de decor versatile şi vei vedea diferenţa: o locuinţă mai „prietenoasă”, o casă mai „acasă”. Şi ca să ai şi ceva inspiraţie la îndemână când decizi să faci aceste modificări, am fost la un shopping virtual. Iată ce am găsit:

Minuni peste minuni la Somproduct 

Aici găseşti obiecte de decor (şi nu numai) de la diverse branduri internaţionale. Pe lista de „preferate”: butonii care pot ţine loc de cuier atunci când îi aplici pe o placă de lemn pictată manual sau antichizată (se face foarte simplu, voi explica într-un articol viitor), dar şi lustra care pare că se asorteaază perfect cu sfeşnicul. Şi cutia pentru pâine mi se pare un must într-o bucătărie cu accent industrial sau chiar într-un clasică.

Reinventează mobila cu ajutorul Henderson

Dacă doar schimbi butonii unei comode sau cei ai mobilierului din bucătărie deja obţii un efect de „nou”. Nesperat de spectaculos, dacă alegi accesoriile potrivide. Acestea le-am găsit la magazinul online Henderson, sunt deosebite şi merită efortul de a le schimba. Mai ales că au preţuri decente.

Un astfel de obiect de iluminat minunat găseşti la Exotique:

Exotique

Perfect în decoruri industriale sau vintage. Transformă complet un living sau un colţ pentru citit, aşa că nu ar strica să arunci o privire.

Mereu găseşti ceva la Zara 

Fie că este vorba de ciucurii pentru draperie, opritorul elegant pentru uşă sau vaza eprubetă, mereu găseşti ceva altfel la Zara Home. Sunt obiecte care pot fi utilizate ca atare sau care pot fi reinventate. De exemplu cutiile sculptate le poţi duce în baie unde să le foloseşti pentru a ascunde beţişoarele de ureche sau dischetele demachiante.

Ceasuri mai altfel am găsit printre altele la Kika:

Iar la Retro Boutique ne-am oprit la câteva mici piese de mobilier, dintre care recunosc că prefera mea este etajera. O poţi folosi ca noptieră dacă spaţiul îţi permite, dar şi în bucătărie pentru un display interesant al vaselor de porţelan.

Share This Post!