Magazinul unde arta este transpusă pe obiecte de decor

Inspiration - DesignTherapy

designeri români Vizualist

Probabil că aceia dintre voi care mă urmăresc de ceva timp au observat că sunt fan fotografii Vlad Eftenie. Deși arhitect de meserie, cred că Vlad s-a născut pentru a transmite emoție prin imagine surprinse de el cu aparatul foto, cu telefonul sau cu drona. Și da, am deja câteva tablouri-fotografii semnate de el. Așa că nu mică mi-a fost bucuria când am văzut că imaginile lui sunt acum pe… obiecte de decor pentru casă. Aș fi recunoscut dintr-o mie fotografia cu pasărea în lanul de rapiță, dar acesta a fost doar un prilej fericit pentru o descoperire și mai mare: Vizualist.ro

Vizualist se definește ca playgroundul decorațiunilor creative. Sună pompos, dar vă traduc: o mână de artiști (pictori, ilustratori, designeri, fotografi, graficieni) au transpus lucrările lor absolut superbe în obiecte de decor pentru casă: perne, draperii, abajururi, ottomane. Și toate sunt vesele, versatile, cu personalitate, de o calitate excepțională. Cum s-a întâmplat asta?

designeri români Vizualist

Câteva dintre ilustrațiile care au stat la baza proiectului FOTO: Vizualist

Cum a apărut Vizualist

Cristi Stamatoiu și Irina Dițu, doi tineri antreprenori, îndrăgostiți de țara lor, dornici să creeze impact pozitiv în societate prin Vizualist. Au pus bazele echipei în iunie 2017, pentru a crea o punte de legătură între artă românescă și designul de interior. Așa cum au precizat cei doi, Vizualist a fost creat din pasiune pentru oameni, pentru a induce o stare de bine și a contribui la fericirea celor din jur prin obiecte decorative creative. Odată ce le vezi și atingi, înțelegi mesajul pe care vor artiștii să îl transmită. Și te îndragostești iremediabil de acești designeri români.

deisgneri români Vizualist

Canvasurile semnate Vlad Eftenie FOTO: Vizualist

În prezent, Vizualist derulează o campanie de crowdfunding, pe Startarium. Ceea ce înseamnă că banii strânși prin intermediul comenzilor plasate prin intermediul platformei vor ajuta la dezvoltarea acestui business cu și despre design românesc, autentic, de calitate. Orice idee de a sprijini designeri români, atât de talentați, dar cu posibilități limitate de afirmare la nivel internațional, cred că trebuie aplaudată și, mai mult decât atât, încurajată. Mai puteți dona până pe 24 iunie pe Startarium, sume începând de la 5 euro. Indiferent de suma donată, veți primi o recompensă.

designeri români

Pernele acestea pot fi văzute și achiziționate și de la Design&After FOTO: Vizualist.ro

Produsele Vizualist disponibile, semnate de designeri români (și alți artiști)

Prețurile pentru toate obiectele disponibile acum sunt promoționale. Și chiar merită efortul de a investi în ele, deoarece, așa cum vă dați seama, sunt limitate. Astfel, pe perioada campaniei de crowfunding (11 mai – 24 iunie) oferta arată cam așa:

Pernă decorativă 30€ vs. 45€
Abajur textil 55€ vs. 75€
Art canvas smooth 70€ vs. 120€
Pachet pernă + abajur 75 € vs. 85€
Draperie 120€ vs. 150€
Pachet abajur + draperie 155€ vs. 175€
Pachet pernă + abajur + canvas 135€ vs. 155€
Ottoman 300€ vs. 375€

După epuizarea lor, vor fi adăugate  pachetele:

Pachet draperie + două perne 160€ vs. 180€
Pachet ottoman + abajur 335€ vs. 355€
Pachet ottoman + draperie 400€ vs. 420€

Chiar dacă nu veți dona/cumpăra, îi puteți ajuta măcar cu un LIKE pe pagina lor de Facebook – AICI – sunt sigură că vom mai avea parte de multe lucruri interesante în ceea ce-i privește.

Ei au avut ideea și au pus bazele Vizualist

Share This Post!

3 Comments

  • 10 branduri home&deco românești pe care le-am descoperit anul acesta | DesignTherapy decembrie 1, 2018 at 4:32 pm

    […] otoman (pe care le poți folosi și ca măsuță de cafea). Am mai scris despre proiectul Vizualist aici. Una dintre pernele mele preferate e mai jos: Toate produsele Vizualist pot fi văzute […]

  • Andria iunie 24, 2018 at 7:12 am

    Wow, chiar sunt wow! Îl știu și eu pe Eftenie, e foarte talentat!