#MareaOrganizare: cât de simplu este să trăiești simplu!

Inspiration - DesignTherapy

Organizarea casei pare atât de ușoară! Dar nu când te apuci de treabă, ci puțin mai devreme. De exemplu când o asculți pe Diana Mihăilă vorbind despre cum să-ți organizezi casa, timpul, bugetul. Cam asta s-a întâmplat la #MareaOrganizare, primul eveniment dedicat organizării. Ce am aflat acolo? Vă spun chiar acum:

Când îți organizezi dulapul, pune-ți în minte ca în el să rămână doar acele piese vestimentare care îți vin cu adevărat bine, în care arăți și te simți grozav și care sunt într-o stare foarte bună. Tot ce nu se încadrează în aceste linii ar trebui să plece, spune Diana Mihăilă. 

În ceea ce privește cosmeticele, tot ce este expirat sau prea uzat, trebuie să plece. La vedere rămân cele de care ai nevoie constant. Organizatoarele transparente și pe diferite dimensiuni sunt cele mai eficiente. 

organizare

Un alt lucru important în organizare este că fiecare lucru are locul lui. Odată folosit un lucru, trebuie să se întoarcă la locul lui. Odată uzat, trebuie să plece din casa ta, a mai explicat Diana Mihăilă, de altfel primul professional organizer din România. 

Ea mai spune că o dată la 10 ani ar fi cazul să faci un mic inventar (d fapt mare). Evaluează toate posesiunile și vezi dacă te mai reprezintă sau dacă se mai potrivesc stilului de viață actual. Dacă nu, ar trebui să bucure pe altineva. Desigur, dacă sunt încă în stare bună. 

Organizarea bugetului

Diana MihăilăMi-a plăcut mult că #MareaOrganizare nu s-a oprit la spațiul în care locuim. Deși important. Evenimentul găzduit de Diana a mers mai departe, către organizarea bugetului și a timpului. Pe scurt:

  • vacanțe planificate din timp înseamnă vacanțe ieftine
  • bagaje făcute cu cap, pe metoda less is more înseamnă bagaje mai mici și, prin urmate, bilete de avion mai ieftine 
  • daca faci o listă de cumpărături cu cap nu vei mai arunca jumătate din conținutul frigiderului 
  • dacă știi ce mănânci ai toate șansele să nu te îngrași prea mult 
  • dacă reglezi programul copilului, acesta este mai odihnit, la fel și voi 
  • dacă reglezi somnul copilului, acesta este mai odihnit 

 

Mai multe sfaturi despre organizare găsiți aici. Alături de un program gratuit de organizare, conceput de Diana Mihăilă. 

 

Share This Post!