Masa de Paşti. Cum o decorăm

Inspiration - DesignTherapy

Vine Paştile, o altă sărbătoare care adună familiile la un loc şi prilej de mese mari, pline de bunătăţi. Chiar dacă poate cei mai mulţi sunt acum în febra cumpărăturilor pentru a pregăti aceste bunătăţi, mărturisesc că eu sunt în febra decoraţiunilor. Cu bunătăţurile mă descurc mai repede, am câţiva furnizori tare pricepuţi. Aşa că îmi rămâne mai mult timp pentru a pregăti aspectul festiv al mesei de Paşti. 

Am adunat mai jos câteva decoruri pentru inspirație. Pentru că masa de Paști emană bucurie, sărbătoare, veselie. Vremea e frumoasă, avem o mulțime de flori înflorite în jur, de ce să nu ne bucurăm? Iată câteva dintre settingurile mele preferate:

Sau, dacă vi se par prea elaborate, iată ce minunat arată o masă plină de flori sau ce schimbare poți produce cu o simplă lalea. Nu mai vorbesc de un carton tăiat în formă de iepuraș. Ce poate fi mai simplu de atât?

Cu siguranță invitații voștri vor fi surprinși. Chiar dacă sunt de-ai casei.

How to sau cum trecem la fapte

Veți spune că da, sunt frumoase, dar e complicat. Nu chiar, mai ales dacă sunteți dependenți de cumpărături home&deco, așa cum sunt eu. La Design&After, simpaticul magazin de pe Mihai Eminescu 50-54 parcă, în orice caz foarte aproape de Piața Romană, găsești o mulțime de lucruri interesante. Mie mi-au plăcut mult suporturile pentru lumânări pe care însă le-aș folosi ca suporturi pentru tacâmuri la un brunch de exemplu. Pacat că sunt cam mici pentru a fi folosite ca pahare de apă… Apoi mai găsim aici veselă minunată. Motivele florale sunt la mare căutare, evident. În plus, sunt versatile și pot fi folosite și în timpul anului. La fel, cred că de Paști auriul este tare potrivit, așa că nu ezitați să apelați la „artileria grea”. Mai ales dacă nu vreți un setting prea feminin pentru masa de Paști. Tocătorul pentru servit este un touch fin.

Dacă vorbim de flori, putem găsi modele interesante și la Ikea, potrivite inclusiv pentru masa de Paști. Cu siguranță veți da acolo și peste alte decorațiuni perfecte pentru voi. Astăzi vă arăt însă doar farfuriile acestea minunate și la niste prețuri tare simpatice (în descrierea fiecărei imagini). Le puteți combina cu farfurii albe, simple, sau chiar între ele.

La Zara Home am mai găsit câteva lucruri interesante. Cum ar fi aceste farfurii cu modele florale, perfecte pentru masa de Paști:

Sau, pentru cei mai conservatori, aceste seturi colorate, care pot reprezenta un accent binevenit într-o combinație cu o vesela neutră, albă.

Tot aici și niște fețe de masă superbe. Atenție însă la combinația motivelor florale de pe fața de masă, servete sau naproane cu cele ale veselei.

Nu uitați de flori! Sunt foarte importante și vor schimba complet atmosfera la orice masă, de familie sau romantică, indiferent de ocazie.

Voi cum veți pregăti masa de Paști?

Foto: în descrierea imaginilor 

 

Share This Post!