Before&after: metamorfoză în 3 camere din București. Cât a fost bugetul

Inspiration - DesignTherapy

apartament 3 camere

Ceea ce m-a fascinat mereu la designul de interior și mai bine zis la cei ce îl practică este felul în care văd dincolo de niște pereți goi. Își pot imagina un univers întreg, un cămin croit exact după personalitatea și obiceiurile locatarilor. În doar câteva măsurători și câteva priviri. A fost motivul pentru care mi-am dorit să studiez designul de interior. Dar, ca să nu fie doar niște vorbe goale, vă arăt un proiect before & after. O amenajare semnată MISO Architects, una dintre cele mai faine echipe de arhitecți pe care o știu.

Amenajarea este a unui apartament de 3 camere, din București, cu o suprafață utilă de nici 80 de metri pătrați. Mie mi s-a părut mic la început, însă totul a fost aranjat atât de potrivit încât pare că arată ca un puzzle bine făcut. Suficient de mult spațiu pentru relaxare, pentru socializare, pentru gătit și pentru citit. Plus terasă pentru băut cafeaua în dimineți blânde de vară. Cât a costat totul? Vă scriu mai jos, nu vreau să stric surpriza!

apartament 3 camere

Un living spațios și spectaculos. Tabloul uriaș atrage atenția la fel de mult ca fotoliul galben. Verde, accente metalice, tonuri și subtonuri care dau întregului spațiu un aer liniștit, dar sofisticat. 

Unul dintre dormitoare – spațiu de lucru

Poate fi camera copilului. Sau un birou. O cameră de oaspeți. Un spațiu de relaxare. Nici nu contează destinația sa, căci este versatil. Îmi place lumina, cromatica și modul subtil în care au fost inserate rafturile pe perete. Ah, și draperiile în culorile pământului, continuând paleta de culori neutre a întregii amenajări. 

Îmi plac dormitoarele cu paturi generoase și mă bucur că și în această amenajare există un astfel de pat. Relaxarea e importantă și nu-mi imaginez 20 de ani de împunsături către partea cealaltă. 

Dressing cu oglindă pentru a da senzația de spațialitate, accente de culoare și tablouri – câteva detalii care, după cum se vede, au schimbat complet un hol banal. 

Imaginea de mai jos face cât o mie de cuvinte. Nu există comparație între ce a fost și cum arată acum aceasta. Mie una îmi plac tare mult păsările flamingo care înveselesc spațiul într-un stil atipic. 

Roz flamingo și jocul cu volume

Las mai jos alte câteva imagini care ilustrează atenția la detalii și motivul pentru care arhitecții de la MISO sunt printre cei mai buni. Pornind de la vopseaua decorativă din dormitorul secundar, patul tapițat de la Bo Concept, mobilierul cu structură metalică realizat pe comandă, construcțiile încastrate care se joacă subtil cu adâncimi, forme, mărimi. 

Și acum să vă zic. Amenajarea, care a durat câteva luni bune, a costat 39.000 de euro. 

Dacă v-a plăcut acest apartament, vă mai arăt ce au mai făcut arhitecții aceștia talentați (și foarte tineri): Dacă toate apartamentele de închiriat ar arăta așa! Cât a costat amenajarea

Sau un alt apartament care mi-a plăcut tare mult: Apartamentul spectaculos al unor… pensionari din Taiwan

Fotografii profesionale realizate de Alexandru Dragoi pentru MISO Architects. 

Share This Post!