Cum să aranjezi mobila într-un living mic

Inspiration - DesignTherapy

Un apartament ieftin este de obicei un apartament mic. Am văzut apartamente foarte frumoase, ca idee, în complexuri rezidenţiale promiţătoare, dar care au alocat prea puţin spaţiu livingului. Prea puţin pentru o familie, desigur, unde livingul este şi spaţiu de relaxare, de conversaţie, dar şi spaţiu de joacă şi uneori chiar cameră de oaspeţi. Nu mai vorbim de cazurile când am vrea să amenajăm într-un living mic şi un dining, de multe ori misiune imposibilă, mai ales în apartamentele vechi. Aşa că am adunat câteva idei pentru amenajare, indiferent de spaţiu.

  1. Tipul de mobilă într-un living mic

În primul rând, ar trebui să ţinem cont de o regulă esenţială: nu folosim mobilier din lemn masiv. Mai ales dacă nu ne bucurăm nici de înălţime în camera respectivă. Potrivită ar fi mobila în stil minimalist, contemporan, dar confortabilă. Chiar dacă alăturăm un sistem  de rafturi metalice simple unui fotoliu confortabil, tot avem parte de o unitate stilistică.

2. Construcţii pe verticală

La fel de important este să utilizăm la maximum spaţiul disponibil. Cu rafturi înalte, dacă ne dorim ghivece de flori să le punem pe un rastel vertical, draperii care pornesc din tavan etc. Cam aşa:

3. Improvizaţii

Când spaţiul este mic nu înseamnă că trebuie să renunţăm la piese de mobilier de care ştim că avem nevoie. Canapeaua, un fotoloiu, o măsuţă de cafea, o biliotecă sunt esenţiale. Putem folosi o măsuţă de acest fel:

FreshHoom living mic

Sau putem folosi un otoman drept măsuţă de cafea atunci când nu avem oaspeţi. Sau putem folosi o masă de cafea fără spaţiu de depozitare astfel încât sub aceasta să încapă alt taburet.

4. Vocabular cromatic adecvat

Atunci când spaţiul este mic, culorile ne ajută foarte mult să construim iluzia unui spaţiu mai generos. De exemplu, tonurile neutre se îmbină perfect cu o mică pată de culoare. Dungile verticale creează senzaţia de spaţiu, la fel şi oglinzile sau pereţii albi. Evitaţi alăturarea unor culori puternice, închise.

5. Cum aranjăm mobila

Şi, pentru ca totul să fie cât mai simplu, iată şi câteva idei pentru a aranja mobila într-un living mic. Trebuie să ţineţi mereu cont de funcţionalitate, de uşurinţa cu care vă deplasaţi prin cameră odată ce mobila este aranjată. Acest lucru va aduce o coerenţă importantă în amenajare şi, implicit, senzaţia de confort.

Sper că v-a fost util acest articol. Despre alte idei de amenajare mai puteţi citi aici:

Design fabulos într-un apartament mic

Decor eclectic într-un apartament mic

Transformare spectaculoasă într-un apartament mic

Şi nu uitaţi: sharing is caring!

Share This Post!

1 Comment

  • 10 idei pentru un living spectaculos | DesignTherapy iulie 14, 2019 at 8:18 pm

    […] Cum să aranjezi mobila într-un living mic […]