Mobila pentru grădină. Cum o alegi şi de unde

Inspiration - DesignTherapy

Chiar dacă stau la bloc, sufăr profund din această cauză. Am ales o zonă semi-centrală din motive obiective: parc, proximitate faţă de medicul lui D., grădiniţe care ne plac şi alte motive care ţin de familia noastră. Dacă ar fi să aleg altă zonă, nu aş alege, însă dacă aş putea să am o curte, tare aş fi fericită. Aşa că acest articol este pentru toţi cei au un petic de pământ, cât de mic, alături de îndemnul meu de a profita de el la maximum. Iată deci puţină inspiraţie când vorbim despre mobila pentru grădină:

Prin urmare, dacă tot ai o curte, cât de mică, înainte de a o umple de „acareturi”, boala multor români care ar colecţiona orice, de la borcane până la unelte pe care nu le folosesc niciodată fiind de notorietate, gândeşte-te mai degrabă să o transformi în oaza ta de linişte şi relaxare.

Funcţionalitate înainte de toate

Când alegi mobilierul de grădină, trebuie să te gândeşti în primul rând la funcţionalitate. Spaţiul pentru care alegi mobilierul, mai ales în cazul în care nu este foarte generos, trebuie maximizat pe cât posibil. Scaune şi mese pliante, spaţii de depozitare ascunse, o pergolă în loc de umbrelă sunt câteva lucruri.

În urmă cu câteva zile am fost la lansarea noului catalog Brico Depot, a căui vedetă este chiar mobilierul de grădină, gama Denia. Cel mai mult mi-a plăcut banca – masă – spaţiu de depozitare. Care intră perfect sub o altă bancă. Este varianta perfectă pentru cei ce vor să facă economie de spaţiu. Teoretic este doar o ladă pentru perne, practic însă o poţi folosi într-o mulţime de feluri. Costă 399 lei. Banca, de data asta cu spătar, sub care o poţi baga costă 299 lei. Din aceeaşi gamă mai fac parte scaune confortabile, tip fotoliu, dar şi mese de diferite dimensiuni, inclusiv una extensibilă. Lemnul folosit este din surse responsabile, de altfel aceasta fiind o nouă direcţie anunţată de Brico Depot.

Ca o paranteză, noul catalog Brico Depot este structurat în 12 capitole, care au un corespondent real, şi anume departamentele din magazin: materiale de construcții, tâmplărie, electrice, instalații sanitare și încălzire/răcire, baie, bucătării, acoperire sol și pereți, vopsea, depozitare, feronerie, unelte, și oferă detalii complete clienților, alături de secțiunile Brico sfat și Alege bine. 

Revenind la subiectul nostru, evident, există şi la Brico Depot variante mai ieftine pentru amenajarea terasei. Preţurile sunt pentru toate buzunarele şi, chiar dacă urăsc expresia asta, aşa este. Eu vă recomand însă să căutaţi mereu calitatea. În privinţa mobilierului de exterior, trebuie să ţineţi cont că deteriorarea se poate produce foarte rapid dacă materia primă şi finisajele folosite nu sunt de calitate.

La fel de evident este că sunt şi alţi furnizori de calitate. IKEA probabil rămâne în topul preferinţelor, dar găsim mobilă pentru grădină şi la Mobexpert şi mulţi alţii.

Puţină imaginaţie

Poate că nu vrei să apelezi la mobila clasică, iar atunci ai o mulţime de alte variante. Poţi alege fotoliile gen bean bag sau mobilierul din paleţi. Sau poate preferi un balansoar.

Mobilă pentru grădină

Iată aici un balansoar de la Mobexpert, care costă 1.997 lei:

Ai grijă de gazon

De preferat ar fi ca în grădină să ai iarbă. Gazon. Dacă nu, măcar ar trebui să ai câteva ghivece cu flori. Zona verde ajută mult la relaxare.

Sper că v-am fost de ajutor în căutarea mobilei perfecte pentru grădina voastră, iar dacă aveţi întrebări, puteţi să le lăsaţi într-un comentariu la acest articol.

Mai multe despre grădini şi amenajarea lor puteţi citi şi aici: Vara asta stăm afară! Cum amenajăm terasa

Iar despre amenajarea balcoanelor aici: Soluţii reale pentru amenajarea balconului

Share This Post!