Cum să faci o casă Montessori pentru copilul tău cu lucruri de la IKEA

Inspiration - DesignTherapy

IKEA

Poate că nu Montessori e primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la IKEA. Însă ai fi surprins/ă câte lucruri în stil Montessori au de fapt. De la mobilier, la organizatoare, de la jucării la accesorii pentru masă. Așa că am strâns câteva idei pentru toată casa, care sper să-ți fie de ajutor. 

Camera copilului 

Începem cu aceasta pentru că, evident, de aici pornește totul. Mobilierul IKEA este accesibil celor mici și asta o știe oricine. Mai ales metodele de organizare sunt create în așa fel încât cel mic să aibă acces la toate lucrurile sale. Îmi place și patul reversibil, care poate fi folosit în ideea Montessori. În plus, mesele, scaunele, fotoliile create pentru dimensiunile celor mai mici locatari sunt nu doar simpatice, ci chiar utile. Ușoare și din materiale naturale, acestea respectă întocmai principiile filozofiei amintite.

Jucăriile Montessori de la IKEA

În aceeași idee sunt și cele mai multe dintre jucăriile brandului suedez. Cu siguranță ați remarcat și voi asta. Aici las doar câteva, de inspirație:

Elemente Montessori pentru restul casei

Bucătăria este un loc unde cu siguranță veți petrece mult timp împreună. Noi, de exemplu, avem cam tot de mai jos. Scara am luat-o inițial pentru mine, dar o folosește D. cu succes ori de câte ori gătește alături de noi. Avem și un turn Montessori, făcut pe comandă, dar scara a avut mai mult succes. Nu mai zic de ustensile. 

Montessori la IKEA
O mică selecție de ustensile – jucării, pe care copilul le poate folosi alături de tine. 

În ceea ce privește baia, cred că mai toți părinții au optat pentru variantele ieftine și practice ale reductoarelor și scărilor. Dar există și oglinzi potrivite pentru ei, cuiere care se fixează cu ușurință și multe altele. 

Montessori la IKEA
Destul de simplu. Și mai ales cu un buget redus. 

Voi ce credeți despre stilul Montessori? Și, mai ales, credeți că IKEA poate fi o resursă utilă pentru astfel de amenajări?

Share This Post!

2 Comments

  • 7 feluri prin care să combini educația Montessori și minimalismul | DesignTherapy aprilie 20, 2019 at 10:34 pm

    […] Evident, cu cât a devenit mai populară această metodă, cu atât s-a înmulțit numărul de resurse. Asta nu înseamnă însă că trebuie să iei TOATE jucăriile, toate piesele de mobilier și tot ceea ce arată a Montessori. Am scris mai multe despre cum îți poți adapta casa la acest concept cu mobilier de la IKEA aici.  […]

  • Cameră Montessori cu buget redus: amenajare completă cu 1.500 de lei | DesignTherapy martie 30, 2019 at 4:44 pm

    […] PS: Dacă sunteți pasionați de IKEA, iată ceva pe placul vostru: Casă Montessori cu lucruri de la IKEA. […]