Must Go #RDW: Ceramică de iubit la Ceramik.

Inspiration - DesignTherapy

Știu că și vouă vă place ceramica, acesta este unul dintre motivele pentru care ne-am împrietenit virtual, sunt sigură. Mie îmi place pentru că este unul dintre acele materiale care vorbesc cu tine, care au de spus o poveste. Modelată manual, aceasta devine de-a dreptul spectaculoasă, fie că vorbim de vase, bijuterii sau decorațiuni. Tocmai de aceea, în weekend eu voi merge la Ceramik. Și vă arăt mai jos câteva piese de care vă veți îndrăgosti. 

Ceramik.
Spectaculos!

Ceramik., cadrul în care se întâlnesc anual unele dintre cele mai valoroase proiecte de ceramică contemporană, are loc weekendul acesta, pe 25 și 26 mai, la Palatul Universul, în spațiul AWE – Str. Ion Brezoianu nr. 23-25, București. Ediția #01 pune sub lupă lucrări din aproape fiecare ramură a ceramicii: utilitară, decorativă, bijuterie, accesorii, design de obiect sau artă ceramică.

Festivalul de ceramică contemporană își propune de la bun început să devină un eveniment-reper în acest domeniu și va funcționa ca un târg-concept exclusivist care va include cele mai semnificative și închegate creații ale artiștilor ceramiști români și internaționali.

Evenimentul este deschis și designerilor care activează în alte domenii (design de obiect, design textil etc.), dar care au în lucru proiecte colaborative pe zona de ceramică sau includ ceramica, într-o proporție de minimum 50%, în creațiile lor.

Evenimentul este inițiat, trecut prin cuptorul sutelor de grade Celsius ale inspirației și curatoriat de platforma editorială Designist.ro, responsabilă și pentru deja bine-cunoscutul târg de design Made in RO.

Ceramik.
O bijuterie desăvârșită

Cine expune la Ceramik.

“Ne doream de mult timp să dezvoltăm un eveniment dedicat ceramicii contemporane, iar Palatul Universul, acest pol cultural al Bucureștiului, era de mult timp pe radarul nostru. Ceramica contemporană nu mai este la început de drum, domeniul a reușit să coaguleze și la noi o comunitate de artiști cu proiecte valoroase. Ne bucură să vedem că apar din ce în ce mai multe ateliere în această zonă de exprimare artistică, dar și proiecte de ceramică digitală, nu doar în București și Cluj, ci și la Sibiu, Arad sau Timișoara, spune Elis Popescu, inițiatoarea Ceramik.

Vor expune la prima ediție a concentratului de ceramică contemporană Ceramik.: Andreea Bădrăgan, Andrei Pandea Ceramics, Atelierul de porțelan (Mihaela Cherciu), Becheru Art, Bufnița Ceramică, Ceramic Sparrow, Corina Marină, Design Neaoș, Ground Digitalia, Joined by Fire Studios, Mădălina Ion, MellonCollie Ceramics, Poemi, Sandra Berghianu Ceramics, Tom Crew.

Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/events/2320324628075074/

Tom Crew – trebuie să recunoști că au un farmec aparte

Share This Post!