Orașul viitorului. Cum arată, la alții desigur

Inspiration - DesignTherapy

SAP inovatie

Când cauți 45 de minute loc de parcare, când traficul este pe zi ce trece mai aglomerat, când orice drum pe la autoritățile locale însamnă cozi și nervi te întrebi dacă vreodată vom avea o țară ca afară. Acum câteva zile am primit o lecție despre ce înseamnă inovație în administrația locală. Despre cum ar putea arăta un oraș în care oamenii se simt respectați și unde orașul, infrastructura, totul lucrează pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Și, mai mult decât atât, astfel de orașe ale viitorului există. Acum, azi. 

SAP este o companie uriașă pentru care inovația în tehnologie e un fapt, ceva atât de natural ca bună ziua. Însă nu doar companiile beneficiază de inovațiile SAP, ci și orașele. 

Heidelberg, un oraș istoric de 160.000 de locuitori din Germania, a devenit cu ajutorul SAP un oraș inteligent. Administrația locală, împreună cu specialiștii SAP, a dezvoltat și implementat un sistem inteligent de gestionare a deșeurilor, folosind senzori montați pe containere

Acestea transmit date în timp real despre nivelul de umplere a containerelor. Când un container se umple, o comandă de schimbare a acestuia este transmisă automat operatorilor de servicii de salubritate. Astfel, Heidelberg a reușit să optimizeze rutele camioanelor de salubritate și bugetele alocate acestui serviciu. Orașul a înregistrat o creștere a calității vieții prin oferirea locuitorilor servicii mai bune. 

Deci tomberoane golite la timp… cu ajutorul tehnologiei, da?

N-ai spune că acest orășel din Slovenia este un smart city, nu? Stai să vezi…

Un oraș mic, cu o tehnologie mare

Dar exemplele nu se opresc aici. Novo Mesto este un orășel din Slovenia. Acest loc pitoresc, cu o mână de locuitori, este un exemplu perfect de parteneriat public-privat. Ca să nu dureze o sută de ani să se implementeze o idee genială, administrația locală a făcut un parteneriat cu un furnizor de servicii de telecomunicații. Prin instalarea unor echipamente speciale pe o infrastructură deja existentă (stâlpii de comunicație) proiectul a fost demarat la sfârșitul lui 2018.

Tehnologiile SAP sunt aplicate pentru o varietate de servicii: măsurarea calității aerului, citirea automată și centralizată a contoarelor de apă și energie, controlul inteligent al iluminatului public sau monitorizarea ocupării parcărilor publice.

De exemplu, în prezent se analizează de ce anumite locuri de parcare stau mai mult neocupate și se caută o soluție pentru eficientizare. Pe stâlpi sunt montate dispozitive de feedback astfel încât locuitorii orașului să-și exprime părerea despre anumite schimbări la fața locului. Dacă a fost pusă o trecere nouă de pietoni, practic la capătul ei trecătorii pot spune dacă li se pare utilă sau nu. 

SF? Da, dacă ne gândim că în România suntem la nivelul hai să mai punem un rând de borduri

SAP tehnologie
În SAP truck, unde ți se dezvăluie 40 de tone de tehnologie

Am aflat despre toate aceste lucruri minunate și, în același timp frustrante, direct de la sursa, cu ocazia SAP – Innovation on the move. Ce înseamnă asta? Cele mai recente inovații tehnologice sunt prezentate de experți locali și regionali ai SAP într-un mediu high-tech alternativ, creat în interiorului unui camion de 40 de tone. Sesiunile la care au luat parte invitații SAP includ scenarii reale de transformare digitală dintr-o varietate de industrii, care includ integrarea tehnologiilor Machine Learning, Internet of Things și Blockchain. SAP Leonardo, suita de soluții SAP care înglobează aceste tehnologii ajută organizațiile să devină Companii Inteligente (Intelligent Enterprises) și lideri în Economia Experiențială (Experience Economy). 

Ce-și propune SAP? Să înțeleagă cum funcționează fericirea… Cu ajutorul tehnologiei. I rest my case

Share This Post!