#RDW: Tu dormi bine?

Inspiration - DesignTherapy

Când ești părinte, treaba asta cu somnul este vitală. O problemă de viață și de moarte. Nu exagerez. Dacă nu doarme copilul bine, cu siguranță nu doarme bine nimeni din casă. Și, oricum, statistic, somnul părinților scade ca durată și calitate în primii 5 (!!!) ani de viață ai copilului. Eu am supraviețuit la aproape 4. Abia aștept să mă trezesc înaintea copilului și să am parte și de o oră de liniște… În acest context, dar nu numai, importanța unui somn de calitate este un subiect din ce în ce mai dezbătut și din motive întemeiate. Somnul, sau uneori lipsa acestuia, afectează modul în care lucrăm, felul în care interacționăm cu ceilalți, chiar și obiceiurile alimentare. 

Aceasta introducere luuuuungă este pentru a vă îndemna să mergeți la Romanian Design Week. Să vedeți o instalație dedicată somnului, făcută de… IKEA. Tot IKEA a făcut cu această ocazie și un sondaj. Despre somn, desigur. 

46% dintre vizitatorii care au răspuns la chestionar declară că a trecut ceva vreme de când au dormit precum niște bebeluși. 43% dintre respondenții consideră că au parte de un somn bun, iar 17% dorm buștean și își evaluează somnul ca fiind excelent, în timp ce doar 13% spun că nu dorm bine. În ceea ce privește ora la care merg la culcare, 31% dintre respondenți adorm după 23:00, 31% după ora 00:00, iar 19% după ora 01:00, așa că doar 11% consideră că sunt foarte creativi seara târziu.

Ikea

În acest an, IKEA a creat o experiență interactivă dedicată somnului bun în cadrul Romanian Design Week. Vizitatorii sunt invitați să se deconecteze printr-o instalație în care vor descoperi produse de mobilier și soluții accesibile pentru acasă într-un context diferit.

Instalațiile IKEA pot fi vizitate la Romanian Design Week până pe 26 mai, pe Bulevardul Regina Elisabeta, numărul 5.

Dacă vreți să citiți mai multe despre un somn bun, iată ce am mai scris: Cum să dormi mai bine (Dacă ai peste 30 de ani)
12 dormitoare care te vor face să visezi

Share This Post!