How To: Refresh de primăvară în casa ta

Inspiration - DesignTherapy

Cum primăvara îţi înnoieşti garderoba, la fel îţi poţi înnoi şi casa. Anotimpul acesta vesel şi minunat înseamnă la schimbare aşa că astăzi am câteva sugestii vizavi de ce ai putea schimba în casă rapid, fără efort şi fără investiţii uriaşe. 

Schimbă… atmosfera

În general când vorbim de schimbări ne gândim să schimbăm un lucru. Însă important este ambientul. Felul în care percepi casa în toată „splendoarea” sa. Aşa că înainte de a te apuca să schimbi cea, încearcă să analizezi locuinţa şi să îţi dai seama ce aer ai vrea să aibă pe viitor. De exemplu, poate este prea sobră, poate este prea întunecată, poate este prea colorată. Încearcă să îţi dai seama ce îţi doreşti altfel la casa ta.

Adaugă puţin confort

Puţină lume consideră taburetele sau otomanele necesare într-o casă. Însă ele au darul de a aduce, pe lângă un plus de stil, şi un plus de confort. Pot fi solosite pentru a-ţi odihni picioarele atunci când citeşti sau te uiţi la TV, pot fi o măsuţă de cafea mobilă sau un scaun în plus când ai musafiri. Sunt versatile şi practice. Iată mai jos câteva modele de la Studio32 care mi-au plăcut.

Taburet Varro – 507 lei, o variantă clasică:

Taburet Cuba – 662 lei, în aceeaşi idee:

Taburet Evo – 757 lei, o idee mai glam, o pată de culoare atunci când este nevoie de una:

Un fotoliu fabulos

Din nou, fotoliul este o piesă de mobilier fără de care poţi trăi. Nu este obligatorie, însă odată ce o ai în casă, nu te mai poţi desprinde de ea. Am selectat câteva modele de fotolii mai speciale pe care le mai găseşti aici.

Fotoliu Virginia – 1.400 lei. Roşu, deci poate fi o pată de culoare în decor, înalt, confortabil, versatil. Este unul dintre modelele mele preferate.

schimbare decor primavara fotoliu

Fotoliu Prisma 3.673 lei. O variantă cu linii arhitecturale, diferite de conceptul clasic de fotoliu. Perfect pentru o amenajare modernă, pentru un stil eclectic sau industrial. De asemenea, culoarea anului, Greenery, este integrată subtil în design:

Fotoliu Major – 999 lei, pentru cei ce preferă structurile simple:

Fotoliu Evo – 939 lei, un model clasic, dar care poate reprezenta noul punct de atracţie al biroului tău de acasă:

Fotoliu Palermo 3.855 lei. Un dram de nebunie. Evident, nu este la fel de uşor de integrat în designul unui apartament de bloc. Însă nu imposibil, dacă adori stilul stilul baroc şi ai vrea o mostră în casa ta.

Schimbare mică, efect mare

Cred că una dintre cele mai simple metode de a schimba ceva la o locuinţă este de a înlocui anumite piese de mobilier cu altele mai… altfel. Practic, un mic upgrade. De exemplu, scaunele mesei de dining pot fi schimbate cu altele mai preţioase, mai grafice, mai vesele, mai colorate. Tu alegi. Dacă ai dori un upgrade din categoria glam, ai varianta scaunului Cizeta (1.279 lei) sau a acestuia, de la acelaşi producător, dar mai degrabă în stil art deco (1.175 lei):

Textilele, în nuanţe de primăvară

O altă metodă de a face un upgrade periodic este de a schimba textilele. De exemplu, primăvara poţi opta pentru draperii în nuanţe pastelate sau cu imprimeuri florale. La fel poţi face şi în cazul pernelor. Anul acesta se poartă verdele, aşa că poţi îmbina în vocabularul cromatic al locuinţei tale Greenery şi pasteluri. Vei obţine un efect spectaculos.

Tu cum vei da refresh locuinţei tale în această primăvară?

Foto: studio32.ro

Share This Post!

1 Comment

  • 5 super-idei de alternative la vazele clasice pentru aranjamente florale fabuloase | DesignTherapy februarie 29, 2020 at 11:19 pm

    […] Voi ce alternative la vazele clasice aveți? Vă tentează vreuna dintre ideile de mai sus? Dacă v-am inspirat, atunci vă recomand și: How To: Refresh de primăvară în casa ta […]