Renovare în izolare cu copilul din dotare: cât a durat, cât a costat și cât de greu a fost

Inspiration - DesignTherapy

Rima e pentru nota veselă, dar știți cum a fost? În niciun caz curat, rapid, simplu. Dar, recunosc, a fost super distractiv, iar rezultatul deloc de neglijat: un copil fericit, o cameră curată, aerisită și ca nouă, plus o grămadă de idei pentru a continua treaba. Bugetul refreshului: undeva la 120 de lei, dar asta pentru că ne-am luat niște lucruri de fun, cum ar fi mănușile și ochelarii.

Ne-am făcut planul…

În camera lui D. unde D. de obicei NU stă din motive diverse și în special pentru că nu suntem noi acolo, începuse să miroasă un pic ciudat. Era ceva umezeală, nu foarte multă, dar suficient cât să se murdărească peretele și să ne punem niște întrebări. În plus, aveam un fototapet care îl speria (nu întrebați, aia e…) și pe care tot îl cârpeam noi că se dezlipise destul de tare.

Așa am decis că, dacă tot stăm acasă, să facem ceva cu treaba asta. Mai ales că fiecare dintre noi avea nevoie de un spațiu liniștit pentru a lucra, iar camera lui D. este cel mai ok loc din casă din acest punct de vedere.  

Aceasta este camera lui D before:

Lista de cumpărături pentru renovarea camerei

Zis și făcut: am căutat var, neapărat am vrut eu anti-bacterian. Trafalet, pigmenți de culoare (aveam un perete albastru și voiam să-l menținem) și alte trebuincioase. La care s-au adăugat și chestii de fun, normal, cum ar fi mănușile și ochelarii de mai jos. 

Am făcut comanda online la Leroy Merlin. Există și varianta de ridicare a produselor din magazin, la care am apelat noi la momentul renovării.

Un buget aproximativ, cu multe adaosuri doar de fun 🙂
Dar totul ridicat de la Leroy Merlin, după ce am făcut comanda online

Before…

Mai întâi am eliberat camera. Ceea ce a creat un dezastru în living, dar altfel nu se poate. Aveam folie de acoperit mobila și parchetul. Banda aceea de izolare este un vis. Acolo unde nu am pus-o, D. a dat cu var pe plintă (intenționat, desigur), așa că am făcut mușchi curățând totul la final. 

După cum ziceam, a fost foarte amuzant. Ar fi trebuit să dăm cu amorsă, dar noroc că m-a lăsat D. să degresez pereții puțin. Nu a avut răbdare să mai aștepte uscarea lor, evident, abia aștepta să-și bage mâinile în var. Var care a fost foarte ușor de aplicat, noi i-am luat și lui un trafalete mic, pe care l-am folosit și pentru colțuri.

Cam așa arată un copil pus pe treabă

Întreaga operațiune a durat o oră pentru 3 dintre pereți, provocarea a venit la cel albastru. Am găsit pigment albastru, dar, evident, nu ne-a ieșit culoarea potrivită. Într-un final, am decis că-l vom face alb, mai ales că ajuta și la senzația de spațialitate, camera fiind destul de mică.

Ce pot spune sigur este că D. s-a distrat. Foarte-foarte tare și asta se vede atât din poze, cât din faptul că 4 ore nici apă nu a vrut. Și nu, nu s-a plictisit, deși treaba e destul de simplă și plată.

În timpul…

Întreaga operațiune a durat o oră pentru 3 dintre pereți, provocarea a venit la cel albastru. Am găsit pigment albastru, dar, evident, nu ne-a ieșit culoarea potrivită. Într-un final, am decis că-l vom face alb, mai ales că ajuta și la senzația de spațialitate, camera fiind destul de mică.

Vopseaua a acoperit foarte bine – la a doua mână dată de un adult – chiar fără amorsă. La fel, a dispărut și umezeala și mirosul de mucegai

And after…

Camera arată foarte bine, D. și-a aranjat dinozaurii și cărțile, jocurile și posterele cu personajele preferate. Așa a devenit spațiu de lucru pentru el și pentru noi. Se întâmplă uneori să lucrăm toți 3 în cel mai mic spațiu din casă: C. la birou, eu în puful verde, iar D. la masa lui verde. Și, culmea, e ok! (Pentru maximum o oră, dar e ok). 

Pigmenții i-am folosit pentru a ne lăsa amprentele pe perete. Evident, partea cea mai fun pentru D. Partea bună e că se acoperă totul foarte ușor. Chiar se și spală. 

Trafaletul este foarte ușor de spălat, așa că l-am pus deoparte să-l refolosim la nevoie. La fel și tăvița. 

Asta a fost tot. Super simplu și tare fain pentru noi toți! Am lucrat împreună, iar D. a arătat pe Zoom colegilor de la grădiniță camera pe care el a renovat-o. Bunicilor la fel. Pentru că e tare mândru de ce a făcut. 

În loc de the end…

Dacă aveți nevoie de ajutor (noi n-am avut nevoie după cum se vede – hahahaha) aici este și un tutorial simpatic și foarte curprinzător. 

PS: Dacă v-a plăcut acest articol, atunci vă recomand și:

11 camere pentru copii (2-7 ani) superbe și bine organizate

14 idei pentru biroul tau de acasa

Ghid de lucrat acasă: de la amenajarea biroului până la programul de lucru

Share This Post!