S-a deschis un „oraș” nou! Design contemporan, un etern apus de soare și cei mai buni burgeri. L-ai vizitat?

Inspiration - DesignTherapy

Mega Mall

Noi locuim în zona Mega Mall. Am lucrat perete în perete, ca să zic așa, și l-am așteptat pe acest mall ca și când. S-a deschis, l-am vizitat, acolo faceam cumpărăturile, acolo mâncam înghețata. Dar nu neapărat pentru că îmi plăcea în mod deosebit, ci pentru că era convenabil, aproape, simplu. La un moment dat chiar mă sâcâiau lucrările de la food court. Parcă asta ne lipsea! Două scaune noi și un plafon (mai) simpatic. Până am văzut, încet încet, în ce se transforma zona până atunci destul de obișnuită. Când am văzut scaunele Ubikubi (brand românesc pe care îl ador și despre care am mai scris aici), dar și zonele pop up atât de fain delimitate, am zis stai așa! E un pic mai mult decât o mică schimbare. And damn, I was right!

Cred că este prima dată când scriu despre designul unui mall. Însă mall-ul meu din cartier merită, pentru că a devenit un loc uber fun. Odată ce i-am simțit noul vibe, am bănuit cine și-a pus semnatură pe reamenajare, pentru că efectiv respiră experiența unuia dintre cei mai tari arhitecți din hospitality.

Locul unde găsești mobilier de designer

Dacă te uiți la Food Court Mega Mall de dinainte de renovare, nici nu-ți vine să crezi că este același loc. Întregul etaj (adică 10.000 de metri pătrați) a fost reamenajat astfel încât să ofere spații pentru orice vârstă, orice dimensiune a grupului și mai ales orice scop. Și nu, nu e ceva ce sună bine pe hârtie și atât, am testat chestiile acestea.

De când s-au terminat lucrările chiar simți că întreaga zonă are un vibe nou. Vezi că oamenii stau mai mult la masă, că preferă zona de Food Court celei de restaurante, chiar dacă este deschisă. De ce? Pentru că arată atât de bine încât îți dorești să stai pe scaunele de plută de la Ubikubi. Încât vrei să iei masa cu prietenii pe propria voastră insulă urbană. Pentru că e fun să stai la o înghețată pe niște trepte care nici nu seamănă a scaune. Uită-te și tu!

Mega Mall
Insula urbană preferată de mine pentru întâlniri sau masa cu prietenii.
Mega Mall
Aceste mese și scaune sunt testate de D. de FIECARE dată când ajungem la Mega Mall

Spații bine delimitate, dar legate cromatic

De exemplu, mai nou, nu am nicio problemă să merg acum să lucrez în zona Food Court, găsesc o mulțime de zone – separeu, unde îmi pot vedea de ale mele în liniște, ba chiar le prefer în locul cafenelelor în care mă retrăgeam înainte.

Mie îmi place să am view când lucrez. Să pot să-mi ridic ochii din laptop în căutarea unei idei. (Sau a unei înghețate bune – e Moo chiar acolo, știți ce zic, nu? – care generează de obicei idei bune). Iar ambientul este unul care te inspiră. Sub ochi ți se desfășoară un oraș în miniatură, deloc monoton.

Designul – semnat (gata, vă zic!) de Corvin Cristian Studio – are ca liant nuanțele naturale, îmbinate cu mobilierul de diferite forme, mărimi, culori, chiar texturi – care dau senzația de dinamism. O mulțime de plante completează decorul acesta, plante naturale, așa că ai impresia că te afli într-o grădină.

La această atmosferă mai contribuie ceva. Esențial. Fiecare spațiu are un nucleu al său – un pop-up shop sau o zonă verde – pus în evidență de un sistem de iluminat special, care dă iluzia unui etern apus de soare. Și dacă nici apusul de soare nu este inspirațional…

Delimitare vizuală, de dorit când ai o întâlnire

De la renovare, am preferat să-mi pun aici și o mulțime de întâlniri. Chiar și la ora prânzului, tot găsești un loc unde să te retragi să discuți, chiar dacă zona devine destul de aglomerată. Felul în care sunt dispuse aceste pop-up spaces te fac să te simți suficient de izolat de restul lumii încât să îți poți vedea de discuțiile tale.

Mega Mall
Atât de mult verde! Și e natural.

Să nu uităm că Mega Mall e un spațiu pentru distracție…

Dar nu doar întâlniri serioase am aici. Cu prietena mea, Monica, dau periodic iama prin magazine doar ca să avem pretext să ne odihnim puțin la Burger King. E plăcerea noastră vinovată, genul acela de comfort food care te face să uiți de orele alergate pe bandă. La fel cum, de fiecare dată când mergem la film, soțul meu nu ratează niciodată oprirea la Taco Bell. Nu știu cum se face de mereu ni se face foame și fix la Taco Bell parcă e mai liber…

Mega Mall
Ispitele și zona cu mobilier de plută Ubikubi, o vecinătate (deloc) întâmplătoare

Când ieșim în gașcă, adică cu D. și eventual și niște prieteni cu copii, preferăm Trickshot. Întotdeauna. De ce?

 • În primul rând – la mine – designul restaurantului nu te face să te simți la mall. Zău.
 • În primul rând – la soțul meu – mâncarea este genială.
 • În primul rând – la D. – canapelele pe care se poate urca și zona de open kitchen care îl fascinează.

Vara – terasa. În weekend avem în plan să mergem la bowling, iar asta simt că va deveni activitatea preferată de familie iarna asta.

Foto: Trickshot

Before & after

Scriind toate cele de mai sus cred că am înțeles de ce îmi place atât de mult noua zonă food court de la Mega Mall. Pur și simplu, simt că oamenii aceștia – investitorii adică – au înțeles cât de mult contează un astfel de spațiu pentru o comunitate și mai ales au înțeles cine sunt oamenii care intră în Mega Mall. Adică persoane dinamice, în căutarea unui spațiu funcțional, care să se muleze atât pe nevoile unei familii, cât și al unui grup de prieteni, al unor colegi de serviciu, al unor întâlniri de business chiar.

Și au decis să investească… 3,2 milioane de euro în treaba aceasta. Mi se pare important să menționez lucrul acesta pentru că e o investiție care se vede zi de zi. Nu e ceva ce doar dă bine în poză. Și cel mai bine vorbesc fotografiile de mai jos, cu etajul 2 al Mega Mall înainte de renovare.

Deci, ne vedem la Mega Mall?

Share This Post!

2 Comments

 • DanaC noiembrie 29, 2019 at 10:36 pm

  Când o echipă de designeri îşi pun imaginația la înaintare şi lucrează cu pasiune, n-are cum să nu iasă ceva frumos, chiar spectaculos. Dovada stă înaintea ochilor celor care vizitează noua „înfățişare” a Mega Mall-ului. Insula urbană este foarte cool, iar ideea de a adăuga plante verzi (reale!) este o alegere foarte inspirată.
  Chiar este un loc numai bun de scris! Îți doresc mult spor în proiectele tale! Inspirație se pare că ai din plin (la MegaMall).

  • DesignTherapy noiembrie 29, 2019 at 11:03 pm

   Mă bucur că îți place! Și sper să te bucuri și tu de această oază urbană.