#SpaceSaving. Garsonieră de 13 metri pătraţi

Inspiration - DesignTherapy

Ai spune că 13 metri pătraţi abia dacă sunt suficienţi pentru o cameră, darămite pentru o întreagă locuinţă! Dar acesta este rolul unui designer priceput: de a eficientiza spaţiul şi de a-l face confortabil, indiferent de mărimea acestuia. Aşa că astăzi vă arăt ce se poate face cu 13 metri pătraţi. Da, doar 13!

Szymon Hanczar a reuşit să transforme un spaţiu redus într-unul confortabil în care are şi living şi dormitor, şi bucătărie, şi baie. Şi totul pare aerisit, plăcut, ca orice locuinţă mult mai generoasă ca suprafaţă. Cum a ajuns la această performanţă?

about home

În primul rând a eliminat orice ar putea semănă a dezordine. Simplitatea spaţiului, lipsa hârtiilor, mărunţisurilor, a dezordinii conferă iluzia unei suprafeţe mai mari.

about home1

Apoi, a lucrat pe verticală. Din fericire, faptul că există înălţime este un avantaj considerabil. Aşa că, deasupra bucătăriei a fost amenajat dormitorul. Tot pe veriticală s-a optat şi pentru depozitarea unor obiecte voluminoase, cum este bicicleta. Care de altfel arată foarte bine şi ca piesă de decor. Singura condiţie: să fie curăţată mereu foarte bine.

about home3

Un spaţiu mic înseamnă şi acceptarea compromisului. renunţi la blaturile mari de lucru în bucătărie, în favoarea unora mai mici şi ascunse. Este un compromis acceptabil, nu? Un alt compromis a fost renunţarea la cuptor, deoarece proprietarul acestei locuinţe nu găteşte. A limitat electrocasnicele la cele cu adevărat folosite, în favoarea unei băi mai spaţioase. Cu duş, evident.

about home4

De asemenea, pentru maşina de spălat a găsit loc în dulap. Un dulap care emană acelaşi stil minimalist, fără piese vestimentare inutile, nepurtate de câţiva ani. De altfel, un stil de viaţă aerisit, simplu, este calea către linişte şi echilibru, au demonstrat japonezii care sunt maeştri ai minimalismului dus aproape de austeritate.

about home2

La toate aceste mici „trucuri” se adaugă paleta de culori folosită în amenajare: alb mult, lemn natur, crem, beije, dar şi lumină naturală pe măsură . Culori deschise care dau de asemenea impresia de spaţialitate. Aşa-i că totul pare confortabil?

Fotografii: about.com

Share This Post!