5 idei de styling pentru casă „furate” de la Ikea

Inspiration - DesignTherapy

IKEA rămâne unul dintre locurile mele preferate când vine vorba de mobilier pentru casă. Sunt câteva piese speciale, în fiecare nouă colecţie, dar şi câteva clasice, care se potrivesc oricui, indiferent de exigenţa gusturilor. Tocmai de aceea, vreau să vă arăt astăzi câteva decoruri marca IKEA. Funcţionale, cu un design tare fain, şi accesibile ca preţ. Pentru că, să nu ne minţim, şi preţul este important atunci când vrei doar să faci un mic makeover, nu să-ţi renovezi locuinţa. 

Organizare, organizare, organizare. Cu stil

Îmi plac foarte mult sistemele de depozitare de la IKEA. Sunt sigură că şi vouă. Iar acum îmi plac şi mai mult, deoarece a apărut un nou sistem de depozitare, care poate servi drept o bibliotecă cu accente industriale într-un spaţiu mic, mai ales că se poat alătura două-trei astfel de rafturi. Costă 370 de lei şi arată  aşa:

Stiluri diferite

Ce îmi mai place la IKEA este că mereu găseşti piese care se potrivesc stilurilor de amenajare diferite. De exemplu, vrei un colţ retro? Se rezolvă! Iată dovada:

Tonurile alese aici sunt neutre, pornesc de la alb – beije până la ocru şi maro, chiar spre negru. Însă tocmai gamele prezentate mai sus vin şi în variante de culori accent cum ar fi verde sau galben. Perfecte pentru o amenajare eclectică.

Styling în zona de relaxare

O altă piesă clasică este divanul IKEA. Îl ştiţi cu siguranţă. Din gama Hemnes, vine pe două variante de culoare, are sertare de depozitare (opţional) şi este extensibil, fiind perfect pentru camera copilului sau de oaspeţi. Sau pentru un reading nook. Iată ce uşor se poate profita de o fereastră pe un hol de exemplu:

Birou în spaţii mici

Poate că nu ai o cameră specială pentru a-ţi amenaja un colţ de lucru. Dar ai nevoie de un birou în casă. Iată cât de simplu se integrează în amenajarea livingului acest birou Lillasen. Liniile sale simple, elegante şi combinaţia de materiale din care este făcut îl recomandă şi pentru o amenajare în stil (sau cu accent) industrial.  Este recomandat pentru spaţiile mici având în vedere lăţimea sa de 49 de centimetri.

Dormitor all white

Din fericire a dispărut tendinţa de amenajare a dormitorului în culori închise. Iată aşadar o idee de styling de la IKEA pentru un dormitor all white, un stil nemuritor. Un fel de little black dress al modei, dar în varianta pe alb. Orientează patul către fereastră pentru a te bucura de soare când te trezeşti şi foloseşte comoda Hemnes pentru o organizare perfectă. Chiar dacă spaţiul este mic, păstrează loc pentru un fotoliu. Te vei simţi tare bine citind o carte la fereastră.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, nu uita: sharing is caring! 

Te-ar mai putea interesa şi: 

10 decoruri de la IKEA din care să te inspiri

Idei de decor numai bune de „furat”

Share This Post!