Top 7 cele mai frumoase băi „neşlefuite”

Inspiration - DesignTherapy

Am folosit cuvântul neşlefuite pentru a ilustra preferinţa pentru materiale în starea lor cât mai apropiată de cea naturală, puţin prelucrată. Materiale precum ciment, lemn, cărămidă, piatră, marmură. Fără brizbrizuri şi artificii care să le facă să arate altfel decât sunt cu adevărat. Şi au rezultat unele dintre cele mai frumoase băi pe care le-am văzut eu. 

Să începem cu această baie: blat de marmură, podea de lemn, rama oglinzii dintr-un lemn antichizat, duşul păstrează delimitarea în aceeaşi linie a elementelor naturale. Paleta de culori neutră duce cu gândul la o atmosferă cât se poate de zen. O baie simplă, dar în acelaşi timp de mare efect.

frenchbydesign

Folosirea elementelor naturale, precum lustrele de paie, coşurile, duc cu gândul la un loc liniştit, undeva la malul unei mări. O amenajare la fel de naturală, dar confortabilă fără a epata prin finisaje strălucitoare, metalice.

paulinaarcklin-nl

Părăsim tonul cottage şi uşor auster de mai sus pentru această amenajare în stil industrial. Puţin diferită ca şi aspect final, însă plecând de la aceeaşi bază: lemn, metal nefinisat, marmură. O baie industrială, cu accente glam.

pinterest-via-twitter

Una dintre băile mele preferate, se remarcă prin simplitatea cromatică. Ador albul, iar aici simplitatea cromatică este completată perfect de liniile suple, simple, tăieturile cu o geometrie atât de plăcută ochiului.

planete-deco-fr

Această baie mă duce cu gândul la Maroc. Culoarea lemnului este exotică, specială, la felşi amenajarea. O baie austeră, dar atât de elegantă, chiar dacă, paradoxal, nu respectă fineţea liniilor perfect drepte. Un diamant neşlefuit, dar un diamant în esenţă.

srta-pepis-tumblr-com

O baie tot în linii industriale, rafinată:

stijlvolstylingcom

Şi, la final, o baie tot cu accente exotice, preferata mea. Emană mister prin fiecare alegere, simplitate şi în acelaşi timp un aer dur, care te face să te simţi în siguranţă, ca într-un palat păzit de mauri.

theshinysquirrel-tumblr-com

Sper că şi vouă v-au plăcut aceste amenajări de băi altfel  şi v-au inspirat să aveţi curaj şi la voi acasă 🙂

Foto credit: în descrierea imaginilor

Share This Post!