Top 7 corpuri de iluminat

Inspiration - DesignTherapy

Corpuri de iluminat, adică lustre, aplice, lampadare, lămpi de birou şi nu numai. Lumina este esenţială în orice locuinţă şi face diferenţa între un spaţiu confortabil şi un loc unde mereu te vei simţi obosit, stingher, înghesuit, nepoftit. Sună ciudat? Nu este.

De exemplu, lumina caldă, galbenă, este perfectă pentru camera de odihnă, cum ar fi dormitorul. La fel şi pentru living, dar aici lucrurile sunt puţin mai complexe. În funcţie de suprafaţă şi funcţiuni, este bine să împărţiţi şi iluminatul. De exemplu, lumina rece, alb, poate fi  completată cu alta mai subtilă, în zona de citit de exemplu. Un lampadar este astfel esenţial. Dar dacă preferi o lumină caldă pentru living, atunci, acolo unde ai un birou şi lucrezi, pune o veioză cu lumină albă.

În bucătărie, o lumină caldă va face mesele mai plăcute, dar o lumină albă este indicată dacă petreci mult timp gătind. În baie, lumina albă dă claritatea de care ai nevoie când te machiezi, în timp ce holurile se pot bucura de o lumină difuză. În acest sens, te ajută foarte mult şi abajururile, în cazul veiozelor şi lampadarelor.

Corpuri de iluminat, în funcţie de stil

Personal, îmi plac tare mult corpurile de iluminat minimaliste, de influenţă industrială. Dau un touch aparte unei amenajări şi, în cele mai multe cazuri, se potrivesc indiferent de stil. Dacă personalitatea voastră este însă una romantică, abajururile generoase, elaborate sunt mai pe gustul vostru. Dacă sunteţi în căutarea unui accent glam, puteţi opta pentru elemente metalice, cupru sau auriu. Chiar şi bronz. Dacă preferaţi stilul clasic, lemnul sau culorile neutre sunt pentru voi.

Iată deci şi câteva corpuri de iluminat care mie mi-au plăcut tare mult, unele aflate la reducere:

Aplică vintage de la Combic.ro:

Lampadar de la Combic.ro:

Lustră Sfera Bloomingville, de la Design&After:

Lustră Madame Stoltz de la The Home:

Veioză Ranarp de la Ikea:

Lampadar Sab Yellow de la Ioooi.ro:

 

Lampa New York, de la Creativesc.ro:

corpuri de iluminat

Care este corpul tău de iluminat preferat?

Foto principală: Pinterest, imagini: PR

Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci citeşte şi:

3 idei simpatice pentru camera copilului

Cum să aranjezi mobila într-un living mic

Cât crezi că a costat amenajarea acestui apartament din Bucureşti?

Share This Post!