Transformare fabuloasă într-o mansardă de 35 de metri pătrați

Inspiration - DesignTherapy

Spațiile cele mai plictisitoare și aparent greu de amenajat au tendința de a se transforma în amenajări absolut spectaculoase. De obicei, un designer priceput reușește să scoată la iveală lumina aparte. o fantă care schimbă totul sau să creeze pur și simplu o atmosferă atât de caldă încât te îndrăgostești pe loc. Este și cazul acestei mansarde aparent banale, aflate într-o clădire veche de mai bine de 100 de ani. Și căreia poate că nu i-ai fi dat nicio șansă. Dar iată cât de minunată este! 

În primul rând lumina. Da, lumina dintr-o mansardă are ceva ireal în ea. Ceva misterios. Ceva care te face să te simți boem. Pe mine mă duce cu gândul la Paris și sunt sigură că, dacă aș avea biroul într-o mansardă, la un moment dat m-aș apuca de scris o carte. Sau de pictat. Cred că pur și simplu mansardele îmi stimulează latura creativă. De altfel nici nu e greu într-un spațiu precum cel de mai jos: 

Compartimentarea spațiului în mansardă

De obicei nu e ușor să compartimentezi spațiul într-o mansardă, din cauza înălțimilor care variază destul de mult. Însă nu este imposibil. Evident, pe latura cea mai generoasă ca înălțime trebuie să plasezi mobilierul care va genera cea mai mare nevoie de spațiu. Cum ar fi bucătăria sau spațiul de dining. Deși aici se găsesc și alte metode. 

La fel de important este spațiul de lucru, atunci când este cazul. Pentru că, desigur, ai nevoie de un bicrou la care să poți lucra eficient, cu suficientă lumină. Mai ales în contextul actual când majoritatea celor ce poate lucra de acasă o face deja. 

Detalii subtile: hygge și acasă

De fapt, nu neapărat subtile. Mai degrabă sunt acele detalii care creează atmosfera de acasă, de bine, de locul tău. De exemplu, mie îmi place acel colțișor de sub fereastră, dintre pat și canapea. Mi se pare expresia perfectă a unei locuințe simple, dar sofisticate. 

Ce spuneți? Vă place această mansardă? Dacă vreți mai multe detalii despre ea, să știți că e de închiriat. Doar că în Suedia. Și o găsiți aici. Mai adaug că superba amenajare a spațiului poartă numele Emma Hos, iar fotografiile au fost realizate de Henrik Lindén.

Iar dacă vreți să explorați mai multe amenajări hygge, vă mai recomand și: 

Must see. O mansardă ca o poveste sau Apartament superb ascuns într-un cartier simplu (și aproape anost)

Share This Post!

1 Comment

  • Transformare fabuloasă într-o mansardă de 35 de metri pătrați | DesignTherapy - Good Media Romania noiembrie 9, 2020 at 12:04 am

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]