Transformare spectaculoasă: apartamente într-o fostă şcoală

Inspiration - DesignTherapy

Un exemplu de reconversie a spaţiului rar întâlnit (iar la noi mai deloc) este această fostă şcoală, care din Suedia. Sălile de curs şi laboratoarele şi-au închis uşile, însă clădirea nu a rămas nici în paragină, nici nu a fost dărâmată pentru a face loc unui imobil nou-nouţ de birouri (sună cunoscut scenariul, nu?). Dimpotrivă. Reconversia spaţiului s-a făcut profitând de vechea structură, iar rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos. Vei vedea!

Structura s-a păstrat întocmai, astfel încât multe apartamente par a fi lofturi. Ferestrele largi, luminoase oferă spaţiului o perspectivă aparte. Înălţimea generoasă a făcut posibilă amenajarea pe verticală, astfel încât s-a profitat la maximum de un spaţiu relativ modest. Iată aici bucătăria şi diningul, iar la „etaj” un dormitor.

oscar-properties-lyceum-08

oscar-properties-lyceum-01

oscar-properties-lyceum-03

Alte apartamente beneficiază de o suprafaţă uriaşă astfel încât amenajarea este una luxoasă, care permite o desfăşurare impresionantă de mobilier. Pentru a nu încărca însă spaţiul, tonul este minimalist.

oscar-properties-lyceum-02

Şi un detaliu pe care îl ador. Să tot munceşti la un asemenea birou, cu vedere către oraş:

oscar-properties-lyceum-07

Dormitoarele, câteva mostre:

oscar-properties-lyceum-09

oscar-properties-lyceum-10

De reconversie s-a ocupat Oscar Properties, o companie  suedeză cu o vechime de 12 ani pe piaţa de profil şi care activează în domeniul construcţiei, proiectării arhitecturale, dar şi a designului de interior.

 Foto: Oscar Properties

Share This Post!