#Trends2017. Se poartă catifeaua! 5 idei de amenajare

Inspiration - DesignTherapy

Anul acesta, de Revelion, toţi stiliştii au spus că se poartă catifeaua şi paietele, machiajul glam, bijuteriile opulente şi lista ar putea continua. Vestea bună este că tot cam aceleaşi lucruri se poartă şi în amenajarea casei. Evident, adaptate, nu ne vom apuca să ne dăm cu fard pereţii. Însă putem înlocui canapeaua clasică cu una acoperită în catifea fină, moale, luxoasă. Sau măcar putem cumpăra nişte perne noi. Iată cum arată casa anului 2017:

1.Velvet touch

Aşa cum spuneam, anul acesta se poartă texturile. Pline, preţioase, de calitate. Lână, bumbac, catifea. Cea din urmă a fost izgonită multă vreme din amenajările rezidenţiale. Pe nedrept, aş spune. Într-adevăr, nu se potriveşte în orice amenajare, însă poţi crea un decor eclectic senzaţional, cu o tuşă strălucitoare, perfectă pentru personalităţi puternice, boeme sau romantice. Recomand fie un fotoliu pentru citit, fie unul pentru birou, o canapea sau scaunele de la masa din dining.

canapea-catifea-the-beige-house

fotoliu-catifea-foundrentals-com

canapea-catifea-rose-and-grey

fotolii-catifea-sofa-com

Să nu uităm însă că în 2017 se poartă verdele. Culoarea anului este Greenery, însă se acceptă cam orice nuanţă. Personal, ador smaraldul.

canapea-catifea-mydomaine

2. Rozul, un nou ton neutru

Tendinţa aceasta de a folosi rozul ca ton neutru în decor a apărut spre jumătatea anului, încurajată fiind de declararea lui Quartz Rose culoarea anului 2016. Rozul pal, prăfuit, arată perfect în combinaţii numeroase. De exemplu cu navy, un must în amenajare în 2017, care va înlocui negrul. Zic să profităm de el.

canapea-catifea-urbanoutfitters

canapea-catifea-censationalgirl

fotoliu-catifea-diana-home-decors

zsazsabellagio-canapea-catifea

Mai multe idei de decor cu această culoare vei găsi aici.

3.Accente glam cu ajutorul metalelor

Alama a fost extrem de solicitată în anii trecuţi şi chiar am putea spune că s-a făcut abuz de ea. Totuşi, şi anul acesta se poartă accentele metalice pentru că acestea pot oferi un aer sofisticat, luxos. De ce să nu adăugăm în vocabularul stilistic al amenajării puţin metal? Alamă, bronz, cupru, argintiu, auriu, combinaţiile sunt de data aceasta „la modă”. Le găsesc inspirate pe cele care completează luxoasa catifea despre care vorbeam mai sus. Cam aşa:

fotoliu-catifea-pinterest

pat-catifea-pinterest

design-minimalist-thegiftsoflife

4. Decoruri minimaliste, forme rotunjite

Anul acesta construim din detalii. Minimalismul este în tendinţe, se păstrează, însă s-a renunţat la formele colţurase, liniile geometrice aspre. Ce bine! Ne îndreptăm spre un confort pe care ni-l dorim cu toţii şi care, iată, este şi la modă. Iar detaliile preţioase se integrează perfect în peisaj. Cam ca mai jos:

living-minimalist-domino-com

nook-design-minimalist-buzzfeed

5. Detaliile artizanale, cheia unei amenajări perfecte

Anul acesta proiectele DIY (do it yourself) nu mai sunt în tendinţe. Evident, un obiect special, realizat în casă, de calitate, îşi va găsi mereu loc în decor, indiferent de tendinţe, însă nu mai este la fel de popular acest curent. Nu totul trebuie să fie din material recondiţionat, nu mai trebuie să reinventăm fiecare piesă din casă. Însă este la mare preţ curentul artizanal. Lucrurile realizate manual, unicat sau în ediţie limitată, piesele speciale, din materiale de calitate. Este o tendinţă ceva mai scumpă, însă care merită efortul.

glam otoman-catifea-domino-magazine

Avem un an întreg la dispoziţie pentru a ne transforma casa în căminul pe care ni-l dorim. Tu cu ce vrei să începi pentru a fi glam în 2017? 

Foto: Pinterest via credit în descrierea imaginilor. 

 

Share This Post!

8 Comments

  • Victoria Phillips martie 22, 2017 at 9:00 am

    Hi there, I check your blog like every week.
    Your story-telling style is awesome, keep it up!

  • Oana ianuarie 22, 2017 at 8:14 pm

    Am ochit o canapea cu șezlong de catifea verde pentru viitorul apartament daaar stau sa ma gândesc oare cum se întreține acest material? Ar fi o alegere buna oare cu un toddler in casa?

    • DesignTherapy ianuarie 23, 2017 at 1:42 pm

      Daca este husa detasabila, este cu atat mai simplu. Altfel, trebuie sa discutati cu furnizorul, sa va spuna exact ce fel de material este folosit pentru canapeaua respectiva. In mod normal, velurul folosit este de cele mai multe ori rezistent si chiar impermeabil.

    • Klara octombrie 14, 2017 at 5:20 am

      Este intradevar un matrial pretentios pe care adera orice puf, orice ata. Sunt si catifele mai alunecoase acelea sunt mai usor de intretinut. In schimb tatifeaua este in material nobil si elegant ce nu prea are concurent. In orice caz daca ai o pisica in casa nu ti recomand si poate ar trebui sa eviti si catifeaua de bunbac de care am zis la inceput pe care adera orice. Nu alege culoare inchisa ca se va vedea pe ea orice „pufulete”. Daca este catifea alunecoasa care face gen pete de apa nu se vede daca se murdareste putin chiar daca alegi culori foarte deschise?.

      • DesignTherapy octombrie 15, 2017 at 7:39 pm

        Asa este. Multumim de completari!

  • Paula G ianuarie 2, 2017 at 3:51 pm

    Ador catifeaua! So why not? De unde as putea lua o canapea/fotoliu care sa nu coste o avere?

    • DesignTherapy ianuarie 2, 2017 at 7:18 pm

      Chiar in aceasta perioada Ikea are o promotie pentru o canapea superba. Verde. O recomand daca nu cauti o canapea extensibila.

  • Ana ianuarie 2, 2017 at 3:50 pm

    Lovely!