Tu ai locui într-un apartament vechi de 100 de ani? Dacă ar arăta așa…

Inspiration - DesignTherapy

Apartament cu 3 camere de închiriat

Întotdeauna m-au fascinat clădirile vechi. Pe vremuri se construia altfel, ferestrele erau mai mari, lumina inunda altfel camerele… Așa că atunci când am văzut acest apartament cu 3 camere de închiriat (sau de vânzare) într-o clădire mai veche de 100 de ani, nu m-am putut abține! Și, evident, așteptările nu mi-au fost înșelate. Chiar dacă vorbim de un apartament locuit de o familie cu copii, iată cât de frumos este amenajat spațiul, fără ca ordinea (în sensul pe care ni-l imaginăm acum) să fie esențială.

Living spațios, în stil clasic scandinav

Totul este atât de simplu amenajat în acest apartamente cu 3 camere că spui că e desprins dintr-un catalog IKEA. Masa, fotoliile, decorațiunile de pe pereți, pata de culoare reprezentată de canapea… well, după cum spuneam, e o amenajare ca la carte. Masa cu siguranță ați recunoscut-o, nu?

Apartament cu 3 camere de închiriat

Diningul este cât se poate de simplu. Păstrează o linie aproape austeră, dar atât de distins. Am recunoscut o vază care seamănă destul de bine cu una pe care am văzut-o și la Design&After și pe care am pus de altfel ochii. E pe wishlistul de Crăciun.

Dormitorul – messy și cozy

Așa cum spuneam la început, aceasta nu este o casă într-o perfectă ordine. Dovadă stau fotografiile de mai jos. Dar este un apartament cu 3 camere unde spațiul a fost foarte bine eficientizat (bine, vorbim și de 95 de metri pătrați totuși), și unde chiar dacă nu sunt într-o perfectă ordine, lucrurile nu par messy. Ci mai degrabă cozy.

Banca de la picioarele patului mi se pare utilă, însă dacă vă știți mai neîndemânatici, neapărat ar trebui să aveți una capitonată. Sau mai bine uitați de ea. Mi se pare însă tare interesant cum au ales să pună draperia, dând senzația de fereastră foarte largă. Vă spun eu, nu e atât de mare, dar efectul este garantat.

În dormitor, pentru că spațiul o permite, a fost amenajat și un mic birou. Lustra de deasupra mi se pare de-a dreptul genială. E perfectă pentru un mic DIY de sărbători, nu?

Apartament cu 3 camere de închiriat

Camera copilului – piesa de rezistență

Îmi place foarte mult cum a fost amenajată această cameră. Organizată perfect, cu jucîriile și cărțile la vedere și la îndemână, cu un loc de joacă, cu spațiu pentru citit, un pat generos (să recunoaștem că încă dormim cu cei mici…, iar paturile de copii nu sunt deloc comode)…

Cu siguranță ați recunoscut sistemele de organizare de la IKEA. Sunt foarte simpatice și se integrează perfect în decor, alături de jucăriile de lemn.

Detalii în acest apartament cu 3 camere

…care mi-au atras atenția și m-au surprins plăcut:

Păcat că nu am putut vizita decât virtual acest apartament cu 3 camere superb. El se află în Suedia și e de vânzare, ca idee. A fost construit la începutul anilor 1900 și arată superb, fiind într-unul dintre cele mai căutate cartiere de locuințe din Gothenburg. Mai multe detalii găsiți aici.

Și revin cu întrebarea: ați locui aici?

Foto: Stadshem.se

Share This Post!