How to: Cum sa alegi covorul perfect

Inspiration - DesignTherapy

Le crezi demodate? Nici pomeneala! Mai ales cand vorbim de calitate, design si alte caracteristici importante, pe care insa nu le voi trata in aceasta postare. De data aceasta, cand spun covorul „perfect” nu fac referire la tesatura, culoare, grosime, provenienta, pret, ci la… marime. Caci da, in cazul covoarelor, marimea chiar conteaza. Sa o luam pe rand:

 1. Covorul in diningenhanced-32693-1422568326-22
  Marimea perfecta este simplu de determinat. Conteaza cat de mare este masa, cu tot cu scaune. Covorul trebuie sa le cuprinda pe toate. Inclusiv scaunele atunci cand sunt trase de la masa pentru a ne aseza. Desigur, poti incerca diverse combinatii: masa rotunda – covor patrat sau dreptunghiular, masa patrata – covor rotund. Dar asta mai ales cand iti permite spatiul. Adica ar trebui sa arate cam asa:

   

 2. Covorul in living
  enhanced-21685-1422568333-20

  Presupunem ca avem in living urmatoarele elemente: canapea, fotoliu (1, 2 sa spunem), masuta de cafea. Covorul trebuie sa ajunga sub toate acestea. Daca le poate cuprinde, e perfect, daca nu, macar trebuie sa intre sub canapea si fotolii. A apus moda covoraselor de marimea masutei de cafea. Si, daca respectam ce tocmai am spus, iese cam asa:

   

 3. Covorul in dormitor
  enhanced-13242-1422568318-11
   

  Si in dormitor regula este simpla: covorul nu trebuie ascuns sub pat sau lasat la picioarele patului. Ideea este ca daca tot ai investit intr-un covor, atunci trebuie sa te bucuri de beneficiile sale. Atunci cand cobori sau urci in pat. Prin urmare, covorul fie va porni de la noptiere si va depasi cu cel putin 40 cm capatul patului, fie porneste de la tablie si, la fel, merge pana la cel putin 40 cm de la capatul celalalt al patului. Daca vreti sa mergeti pe o amenajare low budget, cumparati doua covoare pe care sa le puneti de-o parte si de alta a patului. Evident, mai exista si varianta chic a „aruncarii” unui covor atipic (gen piele/blana etc) undeva in imediata vecinatate a patului. Un stil caracteristic interioarelor moderne, minimaliste, industriale etc.

 4. Alte covoare
  Daca va plac covoarele, le puteti pune pe holuri, balcon, baie, bucatarie. Exista un loc pentru toate. Atentie insa la functionalitate si la designul de ansamblu.

Spor la cumparat covoare! 

Fotografii: laurenconrand.com, tumblr.com, nordichouse.com, brit.co.uk. refinary29.com, hapersbazaar.com, designmilk,com, pinterest.com.

Share This Post!