Un apartament mic, design de mare efect

Inspiration - DesignTherapy

Un apartament de 40 de metri pătraţi poate fi suficient de comod şi de spaţios pentru o familie dacă reuşeşti să faci o amenajare corespunzătoare. Uşor de zis, greu de făcut? Nu chiar. Depinde de designer.

Şi, de obicei, atunci când ai un spaţiu redus ori prea mare, dar şi în general când ai o idee şi nu ştii cum să o pui în practică, mai bine apelezi la un specialist. Care va ştii exact cum să scoată în evidenţă fix acele lucruri care dau culoare spaţiului şi-l transformă în ceea ce nici tu nu ştiai că îţi doreşti.  Este ce am simţit când am văzut acest apartament, de ce să ne ascundem, mic, e chiar mai mic cu doi metri pătraţi decât ultima garsonieră în care am locuit (ca şi chiriaş, ca altfeeeel…), dar care dă impresia unui spaţiu mult mai generos.

Să o luăm pe rând: livingul. Simplu, deschis, ador tablourile alb-negru supradimensionate, mai degrabă sprijinite de pereţi decât atârnate, care dau un aer cool spaţiului, dar în acelaşi timp urban. Canapeaua a fost love at first sight, mai ales în culoarea aceasta tomnatică. Piele. Natură. Acasă. Pe scurt.

a-beautifully-styled-40-sqm-apartment-in-stockholm-02b

a-beautifully-styled-40-sqm-apartment-in-stockholm-03

a-beautifully-styled-40-sqm-apartment-in-stockholm-04

Bucătărie open space. Linie modernă, minimalistă, fără înflorituri care ar aglomera spaţiul. Totul este curat, griul dă senzaţia de spaţialitate.

a-beautifully-styled-40-sqm-apartment-in-stockholm-05

a-beautifully-styled-40-sqm-apartment-in-stockholm-06

Dormitorul continuă în aceeaşi paletă cromatică. Fiecare spaţiu este eficientizat, dar nu aglomerat. Confortabil, luminos, curat. Mă repet, dar este esenţial să fiţi organizaţi într-un spaţiu mic.

a-beautifully-styled-40-sqm-apartment-in-stockholm-08

Baia cu mult lemn, perfectă. Îmi place că s-au menţinut tonurile neutre (tot un truc pentru a crea senzaţia de adâncime în spaţiile mici). Nu-mi place faptul că are duş în loc de cadă, dar hei! nu poţi să le ai pe toate, nu?

a-beautifully-styled-40-sqm-apartment-in-stockholm-09

Sper că v-a plăcut cel puţin cât mi-a plăcut mie această amenjare. Şi sper să vă inspire şi să vă convingă că spaţiile mici nu sunt bau-bau. Niciodată. 🙂

PS: Dacă aveţi o curiozitate, iată cum arată planul apartamentului:

a-beautifully-styled-40-sqm-apartment-in-stockholm-10

Share This Post!