Un apartament mic și o idee mare. Cum să organizezi eficient

Inspiration - DesignTherapy

apartament doua camere (12)

Cei mai mulți se sperie de un spațiu mic. Pe motiv că nu au suficient spațiu pentru tot ce-și doresc. Dar un spațiu mic are și avantajele lui, atunci când este amenajat funcțional, cu soluții istețe de organizare și cu o repartizare corectă a spațiului în funcție de nevoi. Și ca să nu vorbim doar din teorie, exemplificăm pe un apartament de două camere. 60 de metri pătrați, deci o mărime medie. Hai să vedem ce am putea face pentru a fi funcțional, arătând în același timp bine și cu un buget decent.

Un living cu o suprafață medie, chiar mică, în care  senzația de spațialitate este dată de ferestrele mari, luminoase, unde lumina pătrunde nestingherită, de cromatica neutră și în acelați timp îndrăzneață, dar și de elementele de mobilier, care, deși cu dimensiuni generoase, nu par înghesuite.  

Înclusiv spațiul ferestrei este folosit pentru elemente de decor, mărind optic încăperea. 

apartament doua camere (12)

Mai jos și alte câteva perspective, inclusiv asupra bucătăriei. Designul acestui apartament cu două camere este simplu, câteva accente care scot din liniar, obișnuit, însă practic poate fi schimbat ușor. Iar versatilitatea este importantă când ai un spațiu redus. 

Un secret mic cu efect mare

apartament doua camere (11)

Un secret în amenajările mici este să nu te porți ca și cum ai avea un spațiu mic. Sigur, nu vei alege mobilier masiv. Însă nici nu te vei duce spre un minimalism extrem. Senzația de confort vine de alegerea materialelor. Cele naturale accentuează această senzație: piele, bumbac, lemn natural. 

apartament doua camere (10)

Dormitor luminos

Dormitorul este luminos, iar aici patul masiv nu reduce deloc spațiul, tocmai pentru că mobilierul este redus la minimum. Spațiul a rămas liber, peretele-accent și corpul de iluminat sunt practic elementele de decor ale camerei. Zona de dressing este frumos ascunsă în spatele acelor uși. Eu le-a face puțin mai îndrăznețe, ca să dăm un aer mai sofisticat camerei. Altfel, totul arată foarte cozy, nu-i așa?

apartament doua camere (9)

Idei de amenajare și decor

Las mai jos alte câteva cadre, care ilustrează perfect ideea de minimalism funcțional, cu câte un mic twist. Sigur, se poate crea mai mult spațiu de depozitare, se poate adăuga puțină culoare, însă acesta este un model de amenajare potrivit pentru un cuplu sau familie tânără, fără copii. 

Și cu un buget decent. 

Acest apartament este simpatic, simplu, drăguț. Se află în Suedia, într-un arășel de provincie. Într-un bloc vechi de vreo 200 de ani. Este de închiriat, deci nimic spectaculos. Vă dați seama cum ar arăta dacă ar fi în proprietate? 

Foto: Stadshem.se

Share This Post!