Upgrade your home. 30+ de idei pentru un balcon de poveste

Inspiration - DesignTherapy

Balconul – mare sau mic, inchis sau deschis – este cea mai comoda si placuta cale de a fi afara fara sa iesi din casa. Sa renuntam deci la a ingramadi in balcon borcanele cu muraturi si zacusca, cutiile si pungile ramase dupa diverse achizitii sau fel de fel de astfel de minuni. Pentru ele exista spatii de depozitare speciale, dar despre asta vom vorbi cu alta ocazie.

Balconul, cat de mic, poate fi amenajat ca spatiu de relaxare. Potrivit pentru a citi o carte in bataia razelor soarelui, a savura o cafea dis-de-dimineata sau a servi un ceai cu prietenii la ora 5. Sau un cocktail, seara. Veti vedea in ideile de amenajare de mai jos ca nu exista limite.

Pe rand, idei pentru balcoane deschise. Veti vedea ca dimensiunile sunt mici si medii, cam ca balcoanele obisnuite de la bloc. E drept ca, in ultimii ani, constructorii s-au orientat catre locuinte cu balcoane mai generoase, dar putine sunt la dimensiunea de terasa. Deci, balcoane deschise:

Balcoane inchise. Spatiul este mai protejat, deci puteti face amenajari spectaculoase. Iata:

Sa nu uitam de cateva detalii practice (si extrem de placute ochiului), pe care vi le sugerez pentru orice tip de amenajare:

  • plantele – nu cat sa transformati balconul intr-o gradina botanica, dar suficient incat sa va bucurati de ele
  • iluminatul – nu va limitati la un bec agatat neglijent (poate pentru un decor industrial merge, dar cam atat). Lumanari, mici lampadare sau aplice ingenioase, chiar instalatia pentru pomul de Craciun. Este tare placuta o seara de vara pe balcon la o lumina suava, nu-i asa?
  • masa/scaunele – pliante daca spatiul este redus Puteti folosi un balansoar sau un hamac pentru un aer sofisticat.

De asemenea, balconul poate deveni un spatiu de joaca pentru copii. Cum realizam acest lucru? In primul rand trebuie sa instalam un strat protector, izolator si unul moale, care sa tina si cald in zilele mai racoroase. Apoi, pe deasupra, o mocheta moale, fina, pe care cel mic sa se poata juca in voie. Daca puteti dubla peretii pentru a face spatiul si mai calduros, este foarte bine. Decorati neaparat peretii. Cel de sub fereastra poate fi vopsit cu vopsea tip tabla de scoala, astfel incat copilul/copiii sa poata desena fara restrictii. Restul peretilor pot avea stickere, pot fi pictati chiar de voi sau pot purta amprentele copiilor care se joaca in acest spatiu. Puteti pune perne pe jos, o masuta cu 1-2 scaune, o cutie mare pentru depozitat jucarii si cam atat. Este o amenajare simpla si va permite sa lasati copilul intr-un mediu controlat, sigur (atentie la executia lucrarii de amenajare), fara prize sau alte pericole.

Ce spuneti despre aceste balcoane?

Fotografii: lushhome.com, flickr.com, brightside.me, homeandgarden.nl, pinterest.com, bloglovin.com, digsdigs.com, shelterness.com, balco.eu, styleroom.se, nordicdesign.ca s.a.

Share This Post!