Urban art sau cea mai colorată casă pe care am vizitat-o

Inspiration - DesignTherapy

Astăzi vă prezint o locuință total diferită de tot ce ați văzut până acum pe DesignTherapy. Când mi-a căzut privirea pe această casă,  în primul rând mi-am imaginat că se află într-un New Orleans amețitor și plin de muzică, vibrații și culoare. Dar nu este așa. E o locuință din Bucureștii noi, amenajată după chipul și asemănarea proprietarei de către un designer căruia se vede că-i place să se joace cu decorurile de film.

Alexandra  Tudorache, căci despre ea este vorba, a absolvit Facultatea de Pictură, apoi a lucrat 14 ca scenograf în cinematografie și publicitate. Dar ceva lipsea! Așa că a continuat să se dezvolte și a urmat o școală de design în Italia, apoi și-a definitivat studiile, absolvind masterul în Design Interior la Academia de Design din Florența. „E de înțeles că am o abordare a proiectelor mult mai senzorială, unită rigurozității, organizării, rapidității și intuiției, perfecționată în atâția ani de Cinema și Publicitate. Fiecare decor scenografic reflectă perioade de timp și spații diferite, personalități și medii sociale diverse. Această experiență mă ajută să intuiesc cu multă acuratețe nevoile chiar și cu greu, uneori, exprimate de client„, a explicat Alexandra pentru DesignTherapy.

Dar cel mai bine ilustrează spusele designerului chiar amenajarea semnată de aceasta, unul dintre multe proiecte colorate, vii și foarte… altfel. În era minimalismului, a simplității, chiar a austerității stilului de inspirație scandinavă și japoneză, proiectul Alexandrei chiar este altceva.

01

Casa de aproximativ 250mp, cu două nivele, se află în cartierul Bucureștii Noi și este de la exterior la interior un proiect original, indraznet, modern, si el in ton cu stilul proprietarei, Raluca, o femeie efervescentă, dar și mamă a unui băiețel în vârstă de 6 ani. Clienta, deși îndrăgostită de Franța rurală, și-a dorit un decor modern, colorat, care să corespundă arhitecturii de ansamblu a casei.

„De la primele discutii s-a conturat un stil eclectic, cu linii clasice interpretate modern, cu un sentiment ludic. O casa care sa fie functionala pentru o mama si fiul ei de 6 ani care va creste. De aceea am si ales tematica urbana, street art  in camera si baia baiatului, care pot ramane actuale pe o perioada de timp mai lunga. In general ma feresc sa ma incadrez in mode si stiluri, incerc sa realizez spatii care reflecta in mod onest personalitatea si nevoile vizuale ale clientului”, a mai explicat Alexandra Tudorache.

04

Personal, camera puștiului mi se pare genială. Îmi place mult măsuța-tobă și stilul grafitti urban art adoptat. Sper doar ca băiețelul meu să nu fie pasionat de tobe…

17

08

09

Ce am mai remarcat a fost faptul că băile locuinței sunt fiecare altfel. Glam, street art, un melanj de stiluri care te face să crezi că ești într-o altă casă.

Ce piese de mobilier i-au făcut cu ochiul designerului de a vrut să le integreze neapărat în acest decor?

In zona de zi, un mix de corpuri de iluminat usor futuriste de la Lignet Roset, impreuna cu alte corpuri de iluminat retro scandinav de la Frandsen, diferite cromatic si volumetric, alaturate unor obiecte unice de mobilier realizate din lemn, lucrate manual, de la Lola Glamour, Spania.

Apoi sunt mobilele de la Silik, din Italia, canapeaua, fotoliul cu buline și patul din dormitorul matrimonial. Obiecte unice, care reușesc să dozeze în cantități perfecte liniile clasice cu abordarea ludică prin textură și cromatică, după cum spune autoarea amenajării.

11

La final, Alexandra și Raluca s-au declarat mulțumite. „Confirmarea reușitei proiectului a venit și din partea prietenilor clientei mele, care, la prima vizionare a casei, au rămas impresionați de asemănarea și potrivirea stilului casei cu cel al proprietarei: Casa asta e ca tine!„, a conchis designerul.

Dacă vreți să o contactați pe Alexandra, o găsiți aici.

Iar dacă aveți întrebări ori sugestii le aștept în comentarii sau pe adresa diana@designtherapy.ro.

Fotografii: Alexandra Tudorache 

 

Share This Post!