Vara perfectă acasă, în 3 pași. Ce poți lua de la IKEA pentru a te simți ca în vacanță

Inspiration - DesignTherapy

Trebuie să recunoaștem că lunile petrecute acasă ne-au făcut să conștientizăm mai profund spațiul în care locuim. În loc de o zonă de tranzit, în care mai mult dormeam, cel puțin în timpul săptămânii, locuința a devenit acasă, birou, spațiu de relaxare, cinema, sală de sport, restaurant sau cafenea. Astfel, nevoia de a transforma casa într-un spațiu cât mai confortabil, dar în același timp organizat, funcțional, a crescut enorm. Mulți ne-am apucat de renovat, de reamenajat. De la balcon la birou, de la bucătărie la dormitor. Iar vara ce tocmai a început va continua în același trend.

În prezent, viața de acasă se află într-o „perioadă confuză de tranziție” pe măsură ce începe să revină încet-încet la normal, chiar dacă unele restricții sunt încă în vigoare, arată cel mai recent raport IKEA Life at Home Pulse. Această perioadă i-a ajutat pe oameni să descopere importanța unor noi activități desfășurate acasă, care au contribuit la sentimentul de control asupra întregii situații.

Majoritatea vor alege să își urmeze planurile adaptate noului context, pe măsură ce vor descoperi un nou tip de confort atât în spațiul interior al casei, cât și în cel exterior.

Cu puțină inspirație și ajutor din partea experților, pe timpul verii, căminul nostru se poate transforma în cel mai plăcut spațiu pentru relaxare, reînnoire și reîncărcare a rezervelor de energie. 

Reîmprospătarea spațiului interior

Reîmprospătarea unei încăperi, fie că vorbim despre dormitor, baie sau sufragerie, poate face minuni în materie de stare de bine și relaxare.

În sezonul de vară, n-ai cum să dai greș cu modele jucăușe și culori aprinse când vine vorba de decor. Prosoapele din familia GRUCKAN, cunoscute pentru calitatea materialului absorbant, vor aduce vara chiar la tine în baie. Poți accentua atmosfera de vacanță din locuința ta prin pete de culoare vibrantă integrate în spațiile în care îți petreci mare parte din timp.  

Colecția OMTÄNKSAM include o canapea confortabilă din care te poți ridica ușor, un fotoliu și un taburet, mese, perne care îți pot sprijini corpul indiferent unde alegi să te așezi, vaze practice, cu un design atrăgător, dar și alte produse utile.

Sunetul dă tonul atmosferei potrivite

În afară de lumină, sunetul este, de asemenea, un factor care poate spori cu ușurință calitatea vieții de acasă. Ambele elemente sunt esențiale în crearea atmosferei potrivite în orice încăpere și, pornind de aici, IKEA a creat noua colecție SYMFONISK, în parteneriat cu Sonos.

Gama include două boxe cu Wi-Fi integrat, ce pot fi controlate cu ușurință prin intermediul aplicației mobile Sonos, dar și cu ajutorul unei telecomenzi.

În timp ce boxa-raft economisește spațiu și funcționează ca un articol versatil de decor, cu un design minimalist în culori neutre care îl fac să se potrivească oriunde, boxa-lampă este un produs gândit într-o manieră care depășește sfera esteticului high-tech.

balcon IKEA

Să nu uităm de vacanța pe balcon

Indiferent dacă spațiul exterior din locuința ta constă într-o grădină asemănătoare unui parc, o verandă mică sau un balcon, o schimbare de decor te poate ajuta să te relaxezi ca în vacanță. Gama SOLVINDEN oferă corpuri de iluminat și ghirlande luminoase care te vor ajuta să economisești energie și să reduci impactul asupra mediului. 

Chiar și un mic balcon de oraș merită puțină atenție, mai ales pe timpul verii, când se poate transforma într-un adevărat spațiu pentru destindere.

Mesele și scaunele din gama TÄRNÖ sunt pliabile și durabile. Produsele din colecția ASKHOLMEN, care sunt cel puțin la fel de eficiente când vine vorba despre economisirea spațiului.

Dacă spațiul e generos, atunci trebuie să vedeți și această colecție de mobilier pentru terasă și grădină de la IKEA:

O vară ca în filme

SOLBLEKT este o colecție limitată, inspirată din vacanțe de demult, modele tropicale și filme cu Wes Anderson. 

Poți alege dintre diverse produse, precum o umbrelă, un șezlong, un balansoar, un rucsac de ratan, un coș frigorific, un hamac, prosoape de plajă, perne și multe altele.

Schema populară de culori a articolelor, dar și modelele îndrăznețe îți vor transmite un sentiment plăcut, specific vacanțelor de vară.

Hai că sunt superbe, nu-i așa? Abia aștept să dau o raită prin IKEA pentru că mai sunt o grămadă de colecții noi în culori spectaculoase. Nici nu aș știi cu ce să încep dacă ar fi să vă recomand un singur lucru. Voi ce planuri aveți pentru această vară?

Dacă ți-a plăcut acest articol îți recomand și: 20 de idei de amenajare fabuloase pentru un balcon mic

Share This Post!