Vrei o casă hygge? Iată 5 metode pentru a o avea

Inspiration - DesignTherapy

hygge

Hygge  sau arta daneză a fericirii. Am fost de curând în Copenhaga și da, chiar mi s-a părut că oamenii aceia sunt fericiți. Era așa o stare de calm, de bine, de răbdare care mi-a plăcut. Și pe care cred că ne-o dorim cu toții și acasă. Tocmai de aceea, hai să vorbim despre câteva principii care te ajută să ai o casă hygge:

  1. Un hol primitor

Mulți ignoră acest aspect, pentru că, nu-i așa, în hol doar îți lași pantofii, umbrela, geanta, e doar un spațiu de trecere. Ei bine, danezii nu îl văd așa. Ei consideră că un hol hygge este practic, funcțional, dar are și un element care îți atinge coarda sensibilă: un tablou preferată, o piesă de decor pe care o iubești, un perete tapetat în culoarea preferată etc.

hol hygge

2. Living hygge

Lemnul, hârtia plisată, ceramica, porțelanul – fac parte din materialele care, potrivit scandinavilor, ar trebui să se regăsească în această încăpere – cea mai folosită de altfel. Lumina joacă un rol important, dar și piesele de mobilier. Indiferent de stilul adoptat, un living hygge are un secret: o piesă care îți spune ceva, care îți trezește amintiri. Poate fi un fotoliu moștenit, o măsuță de cafea adusă dintr-o excursie exotică…

living hygge

3. Dormitorul și atmosfera hygge

Evident, acesta este un spațiu unde confortul domnește. Relaxarea. Reîncărcarea bateriilor. Tocmai de aceea, dormitorul te reflectă cel mai bine. Ce îți place, ce te face să te simți bine, să te relaxezi. Atmosfera din dormitor este hygge dacă amenajezi dormitorul în consens cu tine însuți. Obiecte de artă, fotografii, ilustrații, culoarea preferată, un spațiu unde să citești sau să faci acea activitate care te relaxează. Acestea sunt elementele unui dormitor care respectă regulile nordice ale fericirii casnice.

Värmlandsgatan 16B

4. Baia și bucătăria

Ca și în cazul celorlalte camere, baia și bucătăria trebuie să reflecte cine ești tu. Dacă îți place să gătești, vei avea o bucătărie care să îți faciliteze și potențeze această pasiune. Dacă nu îți place să petreci timp în bucătărie, atunci păstrează totul la un nivel basic. Nu are sens să te înconjori de oale și de ustensile pe care nu le vei folosi niciodată. Plantele ar trebui însă să-și găsească loc aici, dar și în baie, oricât de ciudat ar părea. Baia înseamnă răgaz, timp pentru tine, așa că oferă-i o lumină relaxantă.

bucatarie hygge

5. Spațiul de lucru

Cam toți lucărm de acasă. Măcar uneori. Așa că amenajarea unui spațiu de lucru hygge este un must. Ar trebui să aibă personalitate, să fie îngrijit și să îți ofere un mediu plăcut pentru a lucra. Ceea ce înseamnă confort și lumină potrivită.

birou hygge

Dincolo de toate aceste aspecte, hygge înseamnă să pui suflet în ceva. Să te înconjori de cărți, de amintiri, de obiecte de artă sau de culori care te bucură. Iar o casă hygge este de fapt acea casă unde te simți acasă, unde te regăsești și te încarci zi de zi.

Casa ta este hygge?

Share This Post!

2 Comments

  • 10 piese de mobilier și decorațiuni pentru o viață hygge pe care le poți lua acum la reducere | DesignTherapy iulie 27, 2019 at 2:37 pm

    […] Vrei o casă hygge? Iată 5 metode pentru a o avea […]

  • Vrei să ai o viață hygge? Iată câteva lucruri esențiale! | DesignTherapy ianuarie 13, 2019 at 11:04 am

    […] Vrei o casă hygge? Iată 5 metode pentru a o avea […]